Nobel Edebiyat Ödülü Güney Koreli yazar Han Kang'ın oldu

2024 Nobel Edebiyat Ödülü, Güney Koreli yazar Han Kang’a verildi.

Nobel Edebiyat Ödülü Güney Koreli yazar Han Kang'ın oldu
Yayınlanma:

Ödül, "tarihi travmalarla yüzleşen ve insan yaşamının kırılganlığını açığa çıkaran yoğun şiirsel düz yazısı" nedeniyle kendisine takdim edildi. Han Kang, eserlerinde ülkesinin askeri darbeleri ve toplu katliamları gibi önemli konuları ele alarak Güney Kore’nin siyasi tarihini okuyucularına sunuyor.

Yazarın en bilinen eserlerinden biri olan "Vejetaryen", bir kadının et yemeyi bırakma kararıyla başlayan olayların yıkıcı sonuçlarını konu alıyor ve bu yıl New York Times’ın 21. yüzyılın en iyi kitapları listesine girmişti. Ayrıca, "Çocuk Geliyor" romanı Gwangju ayaklanmasını anlatıyor.

Han Kang, birçok ödül kazanmış bir yazar. 2016 yılında "Vejetaryen" ile Man Booker Uluslararası Ödülü’nü, 2023 yılında ise "Veda Etmiyorum" ile Fransa’dan Prix Medicis Ödülü’nü aldı.

Han Kang Kimdir?

Han Kang, 27 Kasım 1970’te Gwangju’da doğdu. Yonsei Üniversitesi’nde Kore dili ve edebiyatı eğitimi aldı. Edebi kariyerine 1993 yılında yayımladığı beş şiir ile başladı. Ardından, "Red Anchor" isimli kitabıyla romancılık hayatına adım attı. Han Kang, güçlü ve çarpıcı anlatımıyla günümüzde önemli bir edebi figür haline gelmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.