Zafer Partisi Lideri Özdağ: Gerçek suçlular adalete teslim edilmeli

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti davası devam ediyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada "Gerçek suçlular bir an önce adalete teslim edilmeli." çağrısında bulundu.

Zafer Partisi Lideri Özdağ: Gerçek suçlular adalete teslim edilmeli
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZELHABER: CANSU BALOĞLU

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesiyle ilgili dava Sincan 32. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. 22 Sanıklı davanın ilk duruşmasına katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı basın açıklamasında cinayetin üzerinden geçen 19 aylık süre içinde yaşananların hukukun üstünlüğünün askıya alındığının göstergesi olduğunu söyledi.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in davanın başlayabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istediğini anımsatarak, "Sinan Ateş cinayeti öğlen, kameraların önünde öldürülen bir alçakça cinayettir. O günden bu yana yaşanan tüm gelişmeler hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alındığının göstergesidir. Bu nedenle Ayşe Hanım hiç bir yetkisi ve görevi olmamasına rağmen Cumhurbaşkanından yardım istemek durumunda kalmıştır." dedi.

"DAVA, ANAYASA VE YASALARA UYGUN OLARAK DEVAM ETMELİ"

Davayla ilgili sürecin bundan sonra asgari hukuk temelinde devam etmesi dileğinde bulunan Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Dava, Anayasa ve yasalara uygun olarak devam etmeli. Gerçek suçlular bir an önce adalete teslim edilmeli. Bu olmazsa halkımız can güvenliği konusunda güven içinde olamayacağı gibi katillerin cezalandırılmayacağı endişesi içinde de olacaktır. O nedenle gerçek katiller bir an önce adalete teslim edilmeli." çağrısında bulundu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.