Özgür Özel, eğitim sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde eğitim sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Özgür Özel, eğitim sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi!
Yayınlanma:

Yeni müfredatın oluşturulmasının önemine vurgu yapan Özel, bu sürecin anayasa yapma kadar kritik olduğunu belirtti. Özel, ulusal eğitim programlarının üzerinde mutabakata varılması gerektiğini ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bu başarılarının temel faktörünün bu mutabakat olduğunu söyledi.

“AÇIK OLARAK KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ”

Özgür Özel, toplantının hem toplu bir araya gelmenin hem de eğitim maratonunda elde edilen çıktıları değerlendirme fırsatı sunduğunu ifade etti. CHP olarak iktidara geldiklerinde ne yapacaklarını bildiklerini ancak bunu muhalefetteyken netleştirip kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti. Ayrıca, bir gölge bakanlık çerçevesinde ne yapacaklarını açık olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

“EĞİTİMDE GENEL MÜTABAKAT SAĞLANMALI”

Özel, Almanya örneğini vererek, ülkelerin eğitim anlayışının hükümet değişikliklerine rağmen değişmemesi gerektiğini vurguladı. Almanya’da eğitim anlayışının iktidar değişikliklerine rağmen sürekli olduğunu belirterek, Türkiye’de de benzer bir genel mutabakata ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Eğitimde bir genel mutabakatın sağlanmasının önemini vurguladı.

“ANAYASA YAPMAK KADAR ÖNEMLİ”

Milli eğitimde temel unsurların bilime dayandırılması gerektiğini belirten Özgür Özel, CHP olarak müfredatın oluşturulmasını anayasa yapma kadar önemli gördüklerini ifade etti. Eğitim müfredatının bilimsel temellere dayanmasının önemine dikkat çekerek, bu konudaki iradenin ve kararlılığın ortaya konması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.