Özgür Özel fındık mitingi düzenliyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun'da düzenlenen fındık mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında fındık üreticilerinin sorunlarına ve beklentilerine değinen Özel, hükümeti eleştirerek üreticilere destek çağrısında bulundu.

Özgür Özel fındık mitingi düzenliyor!
Yayınlanma:

Giresun'da Fındık Mitingi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"FINDIK FİYATI ÜRETİCİYİ MAĞDUR ETMEMELİ"

Karadeniz'in bütün illerinde, ilçelerinde herkesin milli ve stratejik ürünümüz olan fındığın fiyatını merakla beklediğini belirten Özel, "Dedik ki daha önce fiyat açıklanınca geldik ama bu sefer bunlar sesliyi kırmadan gidip uyaralım, oradan aykıralım, fiyatı bir an önce açıklayın ve bu fiyatı fındık üreticisini mağdur etmeyecek, borçlarını kapatacak, gelecek için güvenle önümüzdeki yıla bakacak bir fiyat olsun diye bugünkü resime geldik" dedi.

"130 TL FİYAT ÜRETİCİYİ MAĞDUR EDER"

Özgür Özel, hükümetin fındık fiyatını 130 TL olarak açıkladığını öğrenince şaşırdığını ve hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. Özel, "Bugün sabah Ordu'da fındık bahçesindeydim. Üreticinin kendi oradaydı. Maliyet yüz kırk liradan aşağı değil dedi. Biz en az yüz altmış lira olsun, Hatta Trabzon milletvekillerimiz yüz seksen liranın altında o coğrafyayı kurtarmayacağını söylediler. Yüz altmış beş liradan aşağı bir fiyat gerçekten kabul edilebilecek bir fiyat değildi. Ama birileri utanmadan, sıkılmadan, erinmeden yüz otuz lira fiyat açıkladılar. Yazıklar olsun onlara!" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET FINDIK ÜRETİCİSİNİN SESİNİ DUYMALI"

Özel, hükümete seslenerek, fındık üreticilerinin taleplerini dikkate almaları gerektiğini vurguladı. Üreticilerin borçlarını kapatabilecek, çoluğunun çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir fiyata ihtiyaç duyduğunu belirten Özel, "Bugün sabaha kadar fiyat açıklamamışlardı. Biz ne zaman geldik, ne zaman miting için burada toplandık, fiyatı açıkladılar. İlk duydum sevindim. Fiyat açıklandı dediler. Dedim ki biz geliyoruz diye mitingi boşa düşürmek için bir fiyat verdiler. Demek ki iyi bir fiyat verdiler. Kaç paraymış dedim. Dediler ki yüz otuz lira. Anlamadım dedim. Yüz otuz lira." dedi.

"FINDIK ÜRETİCİSİNİN GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Özel, fındık üreticilerinin geleceği için mücadele edeceklerini belirterek, "Bugün Arfi'nin, Trabzon'un, Ordu'nun, Giresun'un, Samsun'un, Kastamonu'nun, Vartı'nın, Sakarya'nın geçim kaynağında ziraat odaları, toprak maliyetini katmadan, çalışan ailenin iş gücünü hesap etmeden yüz on sekiz, yüz yirmi lira maliyet piştiler" dedi.

"HALKIMIZA DAHA İYİ KOŞULLAR SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı, fındık üreticilerinin daha iyi koşullarda çalışabilmesi ve hak ettikleri değeri alabilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı. Üreticilerin taleplerini dinleyen ve sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını belirten Özel, fındık üreticilerine destek sözü verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.