Özgür Özel'den Hulusi Akar'a dava yanıtı: Gerekirse bir kez daha ispatlayacağız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hulusi Akar'ın kendisine daha önce iki dava açtığını, bunlardan ceza davasının yürümediğini ve tazminat davasının da kazandığını belirtti.

Özgür Özel'den Hulusi Akar'a dava yanıtı: Gerekirse bir kez daha ispatlayacağız!
Yayınlanma:

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Özel, Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesine katılmak üzere Didim'e gittiğini ifade etti.

Siyasette gerçek sorunların ele alınması gerektiğine dikkat çeken Özel, bazı kişilerin kutuplaşma ve gerginlik yaratmaya devam ederek siyasi avantaj sağlamaya çalıştığını ve bu kişilerin her hafta yeni bir gerginlik oluşturduğunu söyledi. Özel, vatandaşların 31 Mart'tan itibaren siyasi tartışmalardan ziyade kendilerinin gerçek sorunlarının konuşulmasını istediğini belirterek, "Vatandaşımız, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısıyla boğuşurken kutuplaşma değil, kucaklaşma ve gerçek sorunların konuşulmasını istedi" dedi.

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'nu eleştirenlere yanıt veren Özel, Kayserilioğlu'na cezaevinde yaptığı ziyarette sözlerini düzeltmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Özel, "Kayserilioğlu'nun sözleriyle AK Partilileri üzdüyse özür dilerim. Ancak, Tayyip Bey ve çevresindekiler de Cumhuriyet Halk Partilileri ve muhalefeti kıran ifadeler için özür dilemeli" dedi.

31 Mart seçimlerinde halkın doğru kararı verdiğini ve bunun yerel ve genel ölçümlerde de doğrulandığını ifade eden Özel, seçimlerin zamanını öne çekme çağrısında bulunarak, "2025 Kasım'ında Tayyip Bey vatandaşları rahatlatmalı ve seçimin tarihini bugünden açıklamalı. Böylece bir yıl boyunca ülkenin sorunlarını nasıl çözeceğimizi konuşabiliriz" dedi. Özel, kavga ve hakaretin çözüme katkı sağlamadığını belirtti.

Hulusi Akar'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Özel, Hulusi Akar'ın kendisine daha önce iki dava açtığını, bunlardan ceza davasının yürümediğini ve tazminat davasının da kazandığını belirtti. Özel, "Beyanlarımızın kanun önünde doğruluğunu ispatladık ve gerekirse bir kez daha ispatlayacağız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.