Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: 2027'ye kadar sürecek!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Deprem paniğe neden olurken, uzmanlar 2027’ye kadar sürecek artçı sarsıntılar konusunda uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: 2027'ye kadar sürecek!
Yayınlanma:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan deprem, sabah 09.31'de meydana geldi. 5 büyüklüğündeki deprem, Adana, Osmaniye, Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi ve kısa süreli paniğe yol açtı. Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu.

PROF. DR. AHMET ERCAN’DAN ARTÇI DEPREM UYARISI

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önemli uyarılarda bulundu. Ercan, yaşanan depremin 6 Şubat’taki büyük depremin artçısı olduğunu belirterek, artçı depremlerin 2027 yılına kadar devam edebileceğini vurguladı. Bu artçı sarsıntıların büyüklüğünün 4 ile 6,2 arasında değişebileceğini ifade eden Ercan, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

DEPREM 7-9 KİLOMETRE DERİNLİKTE GERÇEKLEŞTİ

Depremin teknik detaylarını paylaşan Ercan, Pazarcık'ta meydana gelen depremin 7-9 kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve yaklaşık 4 saniye sürdüğünü belirtti. Kırık boyunun 4 kilometre olarak ölçüldüğünü ifade eden Ercan, bu tür depremlerin bölgedeki sismik hareketliliğin bir devamı olduğunu söyledi.

ARTÇI DEPREMLER 2027’YE KADAR SÜRECEK

Prof. Dr. Ercan, özellikle artçı sarsıntıların uzun yıllar devam edeceğini ve 2027’ye kadar 6.2 büyüklüğüne kadar ulaşabilecek depremler yaşanabileceğini vurguladı. “Deprem konutlarına geçişin hızlandırılması gerektiği” uyarısında bulunan Ercan, vatandaşların güvenli alanlarda bulunmasının önemine dikkat çekti.

DEPREMİN ARDINDAN KÜÇÜK ARTÇILAR BEKLENİYOR

Depremin ardından kısa süre içerisinde daha küçük artçı sarsıntıların yaşanabileceğini belirten Ercan, önümüzdeki hafta içerisinde 4’ten küçük depremlerle bu sürecin hafiflemesinin beklendiğini belirtti. Ercan, bölgedeki depreme dayanıklı yapıların önemini bir kez daha hatırlatarak, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurguladı(KARAR)

4o

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.