Rojin'i arama çalışmaları devam ediyor

Van'da, 27 Eylül Cuma gününden beri kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları sürüyor.

Rojin'i arama çalışmaları devam ediyor
Yayınlanma:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş, arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini belirtmişti. O günden bu yana kendisinden haber alınamıyor.

Kabaiş'in bulunması için ekipler, termal kameralı dronlar kullanarak hem göl çevresinde hem de suyun içinde arama yapıyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD dalgıç ekipleri ve diğer ilgili kuruluşlar, gölün derinliklerinde su altı görüntüleme cihazları ile çalışmalarını sürdürüyor.

van-rojin-3.jpg

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCLENİYOR

Ayrıca, Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gönderilen yandan taramalı sonar cihazı ile de bölge taranıyor. Daha önce Bardakçı Mahallesi'nde yapılan aramalarda, çevredeki metruk yapılar ve sazlık alanlar kontrol edildi. Güvenlik güçleri, Kabaiş'in Van'a geldiği günden itibaren kaybolduğu güne kadar olan tüm kamera görüntülerini de incelemeye devam ediyor.

van-rojin-2.jpg

UMUTLU BEKLEYİŞ

Ekipler, öğrencinin son görüştüğü kişilerden ve çevredeki yerleşim birimlerinden bilgi toplayarak arama çalışmalarını sürdürüyor. Kabaiş'in ailesi ve yakınları ise arama yapılan bölgede umutla bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.