Ayşe Ateş: TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulsun

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş davasında karar verildi.

Ayşe Ateş: TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulsun
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş davasında karar verildi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un dinlenmesi talebini reddetti. Savcı davanın mütalaasını 19 Temmuz'da vereceğini açıkladı.

Davanın beşinci celse bugün görüldü. Cinayet sırasında Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Ahmet Keçik, katilin ilk olarak Sinan Ateş'in gövdesini hedef aldığını söylerken, seri bir şekilde, 9-10 el ateş edildiğini ifade etti. 22 sanığın yargılandığı davada tutuklu 10 sanık tahliye edildi. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın eski MHP'li Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alınmasının dosyaya girmesi reddedildi.

30 Aralık 2022'de Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili dava, beşinci gününde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada bugün tanıkların ifadeleri alındı ve duruşmanın ardından ara karar verildi.

10 TAHLİYE

Mahkeme eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verdi. Davadaki şüphelilerden; Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Aytaç Ataç, Caner Günray, Umut Ersoy, Alper Atay, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Ufuk Köktürk tahliye edildi.

Ayşe Ateş, kararın ardından yaptığı basın açıklamasında 5 gün boyunca süren davanın sıradan bir cinayet davasına dönüştürüldüğünü belirterek şunları söyledi:

İki dosya var. Biz Sincan'daki bu yargılamaya yarım mahkeme diyoruz. Olumlu olsun veya olmasın alınan her kararı eksik bulduğumuzu beyan ediyoruz. Bunun sebepleri, dosyaya bakan savcılar hakkında FETÖ'cü oldukları iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Eksik iddianame ile bize nispet yapanlar, dosyaya konulan belgeler eksik. Birkaç hafta önce sosyal medyada yapılan bir paylaşımla beni de tehdit etmişti. Pensilvanya'ya göre mi demişti. Tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulundum. Cinayeti FETÖ'cülerin işlediğini iddia ettiler. Müdafiler bunu dosyaya koydu. 'Bu olayı FETÖ yaptı' diyerek kapatmak istiyorlar. Aslında 'Biz ne diyorsak onu kabul edeceksin. Çizdiğimiz çerçevenin dışına çıkma' diyorlar. Çıktım, çıkacağım.

"TBMM'DE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN"

İçinde bulunduğumuz süreçte sergilenen bir tiyatro. Her gelişme bir kez daha kamuoyunda cereyan ediyor. Bu dosyada bilgi karartıldığına dair şüphe uyandırılmaması korkutucu bir güce sahip olan yargı ve emniyet üzerinde baskı kuran bu zihniyetin bu olayın araştırılması için TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması lazım. Buradan alınan cesaretle peş peşe birçok siyasi cinayet işlenebilir. Sinan'ın katli siyasi cinayetlerin son halkası olarak kalmalı."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.