Sokak röportajı nedeniyle tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

İzmir'de katıldığı sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu, sürpriz bir şekilde tahliye edildi. Kayserilioğlu'nun tahliyesi gece saatlerinde gerçekleşirken, annesi kızının serbest bırakılmasıyla ilgili detayları paylaştı.

Sokak röportajı nedeniyle tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi
Yayınlanma:

Dilruba Kayserilioğlu'nun annesi, Halk TV'den Yağmur Beril Varol'a yaptığı açıklamada, kızının gece saat 21.00 civarında kimseye haber verilmeden tahliye edildiğini belirtti. Annesi, Dilruba'nın tahliye edildikten sonra otobüs durağında beklediğini, sokaktaki birinden ödünç aldığı telefonla kendisini aradığını anlattı. Dilruba Kayserilioğlu, gece 23.00 sıralarında evine ulaşabildi.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna itiraz edilmişti.

HIZLI YARGILAMA SÜRECİ

Dilruba'nın avukatı Hüseyin Yıldız, iddianamenin hızlı bir şekilde açıldığını ve 3 Eylül'de davanın görüleceğini belirtmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 29 Ağustos'ta Dilruba'yı ziyaret etmiş, tutukluluğun hukuksuz olduğunu savunarak, 3 Eylül'deki duruşmada tahliye edileceğini umduklarını ifade etmişti(KARAR)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.