Ticaret Bakanlığı'ndan CHP'ye cevap geldi

Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan, Türkiye’nin gümrük sisteminin 9 Nisan 2024’ten itibaren kısmen, 2 Mayıs 2024’ten itibaren ise tamamen İsrail’e kapalı olduğunu duyurdu. Uysan, bu bilgiyi sosyal medya hesabı X üzerinden paylaştı.

Ticaret Bakanlığı'ndan CHP'ye cevap geldi
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkan Yardımcısı'nın İsrail İstatistik Kurumu verilerine dayanarak yaptığı ticaretle ilgili açıklamaları, Bakanlık tarafından "şaşkınlık ve üzüntüyle" karşılandı. Uysan, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

FİLİSTİN’E DESTEK VE TİCARETİN DURDURULMASI

Uysan, Türkiye’nin Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı ve dünya genelinde İsrail ile ticareti durduran tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. Uysan, bu durumun Filistin davasıyla hiçbir ilgisi olmayan yalan ve çarpıtmalara dayanarak yapılan açıklamalarla çeliştiğini belirtti.

DEZENFORMASYONA DİKKAT ÇEKTİ

Uysan, açıklamalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi verileri yerine, İsrail servislerinin dezenformasyon amaçlı verilerinin kaynak gösterildiğini vurguladı. Bu durumun yalnızca İsrail’in menfaatlerine hizmet ettiğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.