Tuncay Özkan kimdir? Neden gündemde?

Tuncay Özkan kimdir? Neden gündemde? Merak ediliyor. İşte detaylar...

Tuncay Özkan kimdir? Neden gündemde?
Yayınlanma:

AHMET TUNCAY ÖZKAN KİMDİR?

(d. 14 Ağustos 1966, Ankara), Türk gazeteci, yazar, televizyoncu, siyasetçi. Aslen Erzincan-Kemaliyeli bir aileden gelmektedir. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı.

Özkan Özcan, gazeteciliğe 1981 yılında Ankara'da Rüzgarlı Sokak'ta başlamıştır. Daha sonra Hürriyet grubuna bağlı Hürgün gazetesinde çalışmış ve ardından 1988 yılında Cumhuriyet gazetesinde görev almıştır. 1993 yılında Cumhuriyet'ten ayrılarak Show TV'ye geçmiş ve Uğur Dündar'ın yapımcısı olduğu Arena programında Ankara temsilcisi olarak çalışmıştır. 1995 yılında Uğur Dündar ile birlikte Kanal D'ye geçmiştir.

Ekim 2000'den 2002 Haziranına kadar Kanal D'nin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmıştır. Haziran 2002'de Show TV'ye geri dönüp Genel Yayın Yönetmeni olmuş ve 2003 Aralık ayına kadar bu görevi sürdürmüştür. Gazetecilik kariyeri boyunca Radikal, Milliyet ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır.

2002 Haziranında Çukurova Medya Grup Başkanı olarak göreve başlamış ve bu görevini Aralık 2003'e kadar sürdürmüştür. Daha sonra Çukurova Medya Grup başkanlığından ayrılmış ve Kanaltürk adlı televizyon kanalını kurmuştur. Kanaltürk'ün kuruluşunda danışmanlık yapmış ve Söz Meclisi, Strateji ve Politika Durağı gibi programları üretmiştir. Ayrıca Abdi İpekçi belgeselinin yapımcılığını da üstlenmiştir.

2008 yılında sahibi ve kurucusu olduğu Kanaltürk'ü, Koza Madencilik A.Ş.'nin sahibi Akın İpek'e 25 milyon dolar karşılığında satmıştır. Özkan Özcan, satışın mecburi olduğunu iddia etmiş ve çalışanların maaşlarını alamadığını belirtmiştir. Ardından yeni bir televizyon ve gazete çıkarma planları olduğunu ifade etmiştir.

1 Eylül 2008'de Kanal Biz adında bir televizyon kanalı kurmuş, ancak Eylül 2009'da maddi sorunlar nedeniyle kanal kapanmıştır. Özkan Özcan'ın gazetecilik ve medya sektöründeki faaliyetleri zaman içinde değişiklik göstermiştir.

TUNCAY ÖZKAN NEDEN GÜNDEMDE?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istediği sonucu alamamasının ardından dikkat çeken bir hamle yaptı. 2. tur oylamasının öncesinde, Kılıçdaroğlu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'i görevden aldı. Bu haber, kulislerde önemli bir yankı uyandırdı.

Aynı zamanda, CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan da eleştirilerin hedefinde yer aldı. Özkan'ın, seçim gecesi manipülasyon yaptırdığı iddia edilen ıslak imzalı tutanakları AK Parti'ye verdiği ve belediye başkanlarıyla gerilim yaşadığı iddiaları gündeme geldi. Bu durum, parti içinde tartışmalara yol açmıştır.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum