TürkiyeBRICS'e katılma talebinde bulundu iddiası

Bloomberg, Türkiye'nin BRICS'e katılma talebinde bulunduğunu ve bu hareketin ülkenin küresel etkisini artırma ve geleneksel Batılı müttefiklerinin ötesinde yeni bağlar kurma stratejisinin bir parçası olduğunu bildirdi.

TürkiyeBRICS'e katılma talebinde bulundu iddiası
Yayınlanma:

Bloomberg, Türkiye'nin BRICS'e katılma talebinde bulunduğunu ve bu hareketin ülkenin küresel etkisini artırma ve geleneksel Batılı müttefiklerinin ötesinde yeni bağlar kurma stratejisinin bir parçası olduğunu bildirdi. Kaynaklara göre, Türkiye'nin bu diplomatik hamlesi, NATO'nun kilit bir üyesi olarak yükümlülüklerini yerine getirirken çok kutuplu dünyada tüm taraflarla ilişkileri geliştirme arzusunu yansıtıyor.

Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde ilerleme kaydedememesi ve Avrupa'daki hüsran nedeniyle BRICS'e başvurduğu belirtiliyor. Ayrıca, Türkiye'nin 2022'de Ukrayna'ya müdahalesinden sonra Rusya ile ilişkilerini sürdürmesi ve diğer NATO üyeleriyle yaşanan anlaşmazlıklar da bu başvurunun arkasındaki nedenler arasında sayılıyor. Bu adım, Türkiye'nin uluslararası diplomatik arenada daha geniş bir etki alanı oluşturma hedefini ortaya koyuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.