14 Mart Tıp Bayramı'nda ortak dilek: Sağlık çalışanlarına şiddet son bulsun!

Türkiye'de sağlık çalışanlarının özellikle yaşadığı şiddet olayları zaman zaman gündeme geliyor. Bugün ise 14 Mart Tıp Bayramı; işte bu özel günün hikâyesi...

14 Mart Tıp Bayramı'nda ortak dilek: Sağlık çalışanlarına şiddet son bulsun!
Yayınlanma:

Türkiye'de, "14 Mart Tıp Bayramı" her yıl kutlanıyor. Tıp Bayramı, Türkiye'de sağlık sektörünün gelişimine ve tıp eğitiminin önemine vurgu yapmak amacıyla her yıl mart ayının ikinci haftasında kutlanıyor. Bu özel günde, hastaneler, sağlık kuruluşları ve üniversitelerde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki sağlık çalışanları Tıp Bayramını büyük bir neşeyle kutluyor. Tıp Bayramı, sağlık alanında hizmet veren herkes için bir bayram ve gurur günü olarak kabul ediliyor.

14 MART, HER YIL ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanıyor.

İSTANBUL TABİP ODASI, 14 MART'TA KURULDU

Bu anlamlı günde, Türk tıp tarihinde önemli bir dönüm noktası olan İstanbul Tabip Odası'nın kuruluşu da hatırlanmaktadır. İstanbul Tabip Odası'nın 14 Mart 1953 tarihinde kurulması, Türk hekimlerinin mesleklerini serbestçe icra edebilme hakkını kazanmalarını sağlamış ve tıp eğitiminin gelişimine büyük katkı sağlıyor.

14 MART ULUSLARARASI MATEMATİK GÜNÜ OLARAK DA KUTLANIYOR

14 Mart ayrıca, Birleşmiş Milletler'in (BM) belirlediği "Uluslararası Matematik Günü" olarak da kutlanıyor. 14 Mart aynı zamanda ünlü fizikçi Albert Einstein'ın doğum günüdür. Bu nedenle, dünya çapında fizik ve bilime olan katkıları anmak için çeşitli etkinlikler ve konferanslar düzenlenmektedir. Dolayısıyla, 14 Mart dünya genelinde matematik, bilim ve sağlık alanlarında önemli bir gün olarak kutlanıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.