Yeniden Refah Partisi’nden hükümete Blinken tepkisi

İsraii-Filistin gerilimi ve İsrail’in sivil halka olan acımasızca saldırıları sürerken sivil ölümlerine, yaşanan savaş suçlarına kayıtsız kalan ABD birçok kez eleştirilerin odağı olmuştu.

Yeniden Refah Partisi’nden hükümete Blinken tepkisi
Yayınlanma:

ABD Başkanı J. Biden’ın İsrail’in sivil halkı doğrudan hedef aldığı hastane saldırılarından sonra saldırının Hamas tarafından yapıldığını söylemesi üzerine özellikle müslüman halkın çoğunlukta olduğu ülkeler tarafından ABD Başkanına eleştiriler artmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Türkiye'ye geleceğini iddiasının ardından Türkiye’den de tepkiler gelmeye başladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski bakanlardan Suat Kılıç, partisinin MYK toplantısı ardından konuştu. Blinken’in İsrail’i ziyaretinde bir siyasetçi kimliğinden önce burada bir Yahudi olarak bulunuyorum açıklamasının kabul edilemez olduğunu aktaran Kılıç, Ankara’ya gelecek olan Blinken’e hükümetin net bir mesaj vermesi gerektiğini, hükümetten verilmesi beklenen bu cevabın herkes tarafından beklendiğini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin üsleri kapatmak dahil olmak üzere İsrail’e karşı birçok tepki yönteminin olduğunu da dile getiren Kılıç, Birleşmiş Milletler’e (BM) de sürece dair tutumundan dolayı eleştirilerde bulundu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.