Yunanistan denize bıraktı I Türkiye'ye ait sahil güvenlik botu kurtardı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan tarafından Sisam Adası açıklarına bırakılan düzensiz göçmenlerin, Türk Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Yunanistan denize bıraktı I Türkiye'ye ait sahil güvenlik botu kurtardı!
Yayınlanma:

Olay, 24 Temmuz 2024 tarihinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait insansız hava aracının (İHA) gerçekleştirdiği keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında tespit edildi.

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE KURTARILDI

MSB'nin açıklamasına göre, Yunan Sahil Güvenlik botunun Sisam Adası’nın kuzeydoğusunda, Kuşadası Kadınlar Denizi mevkisinin batısında düzensiz göçmenleri taşıyan bir botu denize bıraktığı anlar görüntülendi. Fırtınalı hava koşullarında zor durumda kalan göçmenler, bölgeye intikal eden Türk Sahil Güvenlik botu tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.

GÖÇMENLER GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE SAHİLE ULAŞTIRILDI

Türk Sahil Güvenlik botu, göçmenlerin kurtarılması ve güvenli bir şekilde sahile ulaştırılmasını sağladı. MSB, bu tür operasyonların, uluslararası hukuk ve deniz güvenliği standartlarına uygun olarak yürütüldüğünü belirtti. Türk yetkililer, deniz güvenliği ve insan hayatının korunması konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.