Süreyya Terzioğlu

Süreyya Terzioğlu

İnternet olmadan hayat nasıl olurdu ?

İnternet olmadan hayat nasıl olurdu ?

Bırakın dünyayı komşu ilçeden bile haberimiz olmazken, eğlence ve eğitim için vazgeçilmez kaynağımız oldu.

İnternet olmadan önceki yaşamla ilgili film, belgesel vb. izlerken dikkatimizi çeken o romantizmin, duyguların ve içtenselliğin yoğun yaşandığı durumlar dışında belki daha spontane olurdu ama şimdi alışmış ve artık gelişmiş bir dünyada internetsiz bir yaşam günlük rutinimizde önemli bir değişiklik anlamına gelir.

İletişim şeklimiz artık, atına atlayıp dağları tepeleri aşıp sevdiğine ulaşabilmek şeklinde değil dünyanın öbür ucundaki sevdiğine saniyeler içinde görüntülü sohbet bile büyük kolaylık. Ya da Covid ile iyice yaygınlaşan evden çalışma ile artık iş hayatında ev ortamında rahat ve ekonomik çalışma modellerimiz ortaya çıktı. Belki de bu kadar çabuk ulaştığımız şeyleri o yüzden bu kadar çabuk vazgeçip kaybediyoruz.. Nasılsa benzer bir erkek ya da kadına ulaşmak , dikkatini çekmek parmaklarının ucunda. Elindeki telefon seni hiç görmediğin yerlere bile götürüp gezdirirken sen kendini oyalarken bir de bunu çocuklarının ulaşmasında sakınca olan mecralardan uzak tutabilsen hayat ne kadar kolay ve çekilesi olurdu değil mi? Artık zamanımızı, aile ve arkadaş grupları ile bir araya geldiğinde , her birinin elinde telefon yanı başındaki ile sohbet muhabbet yerine belki de dünyanın öbür ucunda henüz hiç görmediği biriyle ya da çeşitli videoları like atarken geçirir olduk. Artık mahalle dedikodularını , yüz yüze veya telefon görüşmelerinin yerini sosyal medyada Esra Erollar, Müge Anlılar gibi boş işler sevenlere yeni uğraş halini alır oldu. Belki bilgi bulmak gibi konularda parmaklarımızın ucundaki internet kirli bilgi dışındakileri kast ediyorum, çok büyük kolaylık. Ancak kütüphaneyi ziyaret etmeyi veya kitap okumayı iyice unutur hale geldik. Bir kaç kitap kurdu hariç kitaplar ve kütüphane neredeyse tozlu raflarda yerini alacak hale dönüşüyor. Günlük yaşamımızın olmazsa olmaz bir parçası haline gelen sosyal medya ve çevrimiçi alışveriş ile, çevrimiçi bankacılık ve fatura ödemelerinin verdiği kolaylık hele bizim gibi hem evinin kadını hem iş kadını olup zamanı iyi kullanmak zorunda olanlar için çok büyük kolaylıklar sağlarken her konuda olduğu gibi sahip olduğumuz hiçbir şeyin kıymetini kaybedene kadar bilmeyen, hor ve nankör davranan bizler umarım internetin faydalı ve verimli kullanır yavrularımıza da zamanı gelince ve doğru kullanmasını sağlarız.

Sahip olduğumuz her şeyin ama gidince yerine asla gelmeyecek olan zamanı iyi ve verimli kullanmanız dileğiyle sevgili okurlarım…. Kitapla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süreyya Terzioğlu Arşivi