Ahmet Sandal

Ahmet Sandal

Kitaplarımı üst üste koyduğumda boyuma yetişsin isterim 

Kitaplarımı üst üste koyduğumda boyuma yetişsin isterim 

2021 Yılı: Altı Kitap ve Artı İki. 

Evet, bu yazımın iki esas ciheti var.  

Birinci cihet: "Boyumun uzunluğu kadar kitaplarımın olmasını isteyip bunun için Yüce Rabbime dua ettiğimi herkesin bilmesini istiyorum." 

Bu istek ve duamı yazımın en başına yazdım. İkinci ciheti de başlığın bir altına yazdım ve "2021 Yılı: Altı Kitap ve Artı İki" dedim. 

Birinci ciheti anladınız ve "bir dua, bir istek" diyerek siz de sanırım bir Şair Yazar hedefi diyerek makul buldunuz. 

Peki, "2021 Yılı: Altı Kitap ve Artı İki" nedir?  

Sizi merakta bırakmayayım. Hemen açıklayayım. 

Nasipse bu sene altı kitap ile yılı kapatacağım. Altı kitabımın ikisi yayınlandı, Gülnar Yayınları'ndan çıktı.  

Yayınlanan iki kitabımın isimleri: "Gariplerden Bir Yolcu." (Şiir) "Başlamak ve Başarmak" (Kişisel Gelişim) 

Tasarımı tamamlanan ve baskıya geçme aşamasında olan iki kitabımın isimleri: "Söz Harmanı." (Şiir) "Başarıya Çocukluktan Gidilir."  

Yazma işimi bitirdiğim ve yayınevine tasarım için gönderdiğim iki kitabımın isimleri: "Başka Şiir." (Şiir) "Hiç Böyle Düşünmemiştim." (İçsel Gelişim Kitabı) 

Evet, yazımın başlığında geçen altı kitabım isimleri bunlar. 

Yazımın başlığında bir de "artı iki" var. "Nedir acaba bu artı" iki diye düşünenleri de merakta bırakmayayım. 

"Artı iki", kafamda planladığım ve yazımı halen devam eden iki kitabımla ilgili bir tabir. 

"Artı iki", bu seneye yetişir mi? Bilemiyorum. Olur mu olur. Olur inşallah. (Bu satırları izinli olduğum Kahramanmaraş'ta, memleketimde yazıyorum. Ve bu esnada Ezan-ı Muhammedi okunuyıorr. Vakit ikindi vakti. Yüce Rabbim "bu ezanlar hürmetine" bana boyumun uzunluğu kadar kitap çıkartmyı nasip eylesin. Amin) 

"Artı iki" diye tabir ettiğim "Şiir Denizi'nde Bir Sandal" (Şiir) ve "Gariplerden Bir Yolcu" (Roman) çalışmalarım zihnimde mevcut ve bir kısmını yazmış olsam da halen üzerinde çok çalışmak gerekir. 2021 yılında basımı gerçekleşmeyebilir. Belki de gerçekleşir. 

Haydi hayırlısı diyelim. 

İşte Şair Yazar hedefi ve Şair Yazar duası budur. 

Adam işadamıdır, Yüce Allah'tan kuyum kuyum para ister, adam Şair Yazardır, Yüce Allah'tan "boyu kadar kitaplarının olmasını ister." 

Şimdi şunu da açıklayayım. 

Boyum kadar kitaplarımın olmasını istemem kendiliğinden zihnime gelen bir duygu, birden bire oluşan bir düşünce değil. 

Geçen güğn evde kitaplarımın olduğu odaya girdim ve yanından geçerken o kitapların yerde üst üste sıralanmış olduğunu gördüm ve yanınan tam geçerken üst üste konulmuş, yayınladığım 12 kitabımın boyunun dizimin altında bir yere kadar yükseklikte olduğunu gördüm ve birden bire "boyumun uzunluğu kadar kitaplarımın olsa" diye düşündüm. Ardından bu düşünce bir istek ve duaya dönüştü. 

Yüce Rabbime dua ederek istedim ve bunu diledim. Bu yazıda da herkesin duyacağı şekilde bu isteğimi ve duamı tekrarlamak istiyorum. 

"Vermeyi istemeseydi, istemeyi vermezdi." 

Evet, çok meşhur bir sözde belirtildiği gibi Yüce Rabbim eğer bir şeyi vermek istemezse, istemeyi de vermez. Bizim gönlümüze o isteği düşüren Allah, elbette nasip de edecektir. Bunda hiçbir tereddütüm yoktur. Olacak inşaallah. "Boyum uzunluğunda kitaplarım olacak." 

Bu noktada şu hususu da açık ve net olarak belirteyim. Tüm kitaplarımı yalnız yazmadım. Yüce Rabbim (cc) baştan sona kadar kitaplarımı yazarken yardım etti. Bunu çok belirgin bir şekilde hissettim. Hatta, "en sondaki şu bölüm, şu sözler de sanki tevafuken, denk gelme olarak orada yer aldı. Hiç düşünmemiştim ve nasıl da güzel oldu orada" diye düşündüğüm çok olmuştur. 

Bunların yanında kitaplarımı çıkartacak yayınevi, matbaa ve gereken mali kaynağı temin sırasında da Yüce Rabbimin yardımını belirgin olarak gördüm.  

Bizler tanımayan ve "isim yapmamış" Şair ve Yazarlarız. Bizlerin kitap çıkartmakta en büyük meselemiz, para bulmaktır. Malum, kitap çıkartmak paraya bağlı bir durumdur. Meşhur olmayan bir kişi kitaplarını kendi parasıyla çıkartır.  

Yayınevleri ve matbaalar ismi bilnmeyen, meşhur olmayan Şair Yazarların kitaplarını parasız basmazlar. "Çünkü meşhur olmayan Şair Yazarların kitaplar satılmaz, elde kalır." Satılmayacak ve para getirmeyecek bir kitabı basmak elbette işin ticaretini yapan yayınevi ve matbaalar açısından çok makul bir hareket olmaz. Ben bu açıdan bakarak, elbette yayınevi ve matbaacıları, ünlü olmayan Şair ve Yazarların kitaplarını "kendiliğinden basmamalarını" yani, para almadan basmamalarını ticaret açısından doğru buluyorum. 

Biz ünlü olmayan Şair ve Yazarların umurunda değil ticaret. Biz ismi bilşnmeyen Şair ve Yazarlar, binbir güçlükle kitap bastırıp da yayınladığımız da "çocuklar gibi seviniyoruz."  

Ünlü Şair ve Yazarlar kitap bastıırıp da para kazanırken biz ünsüz Şair ve Yazarlar cebimizden para harcıyoruz. Haydi hayıurlısı. Bize de Yüce Rabbim hasbi ve samimi olarak yauınladığımız kitapların sevaplarını nasip eylesin ve Ahirette bizi bu samimi ve hasbi niyetlerimizle Cennetine dahil etsin. Bırakalım ünlü Şair ve Yazarlar, "çoğu zaman saçmaladıkları" kitapları ile bu Dünya'da serverlerine servet katısn.  

Şair ve Yazarlar profesyonelleştikçe ve fazla meşhur oldukça çıkarttıkları kştapların kalitesi düşüyor. İşi ticarete bağlıyorlar. Bu açından, bakarak "para ve ticaret için kitap basan Şair ve Yazarları doğru bulmuyorum. Gidip de pazarda domates, limon satsalar daha onurlu iş yaparlar." 

Allah (cc) bize hasbi ve samimi olarak kitap çıkartmayı nasip eylesin, sonuna kadar bu maksat ve bu niyetten ayırmasın. Bize Allah yeter. Vesselam. 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Sandal Arşivi