Polis Haftası
10 Nisan 1845 yılında Polis Nizamnamesi adıyla kurulan ve bu teşkilat, Cumhuriyetin ilanında sonra ise Polis Teşkilatı adıyla görevine devam etmiştir. Polis teşkilatının önemini ve gerekliliğini anlatmak ve insanları bilinçlendirmek amacı ile her yıl 10 Nisan günü Polis Haftası olarak kutlanmaktadır.
Hafta içinde okullarımızda çeşitli kurumlarda günün anlam ve önemine uygun törenler yapılmakta, teşkilatın yaptığı çalışmalardan kamuoyu bilgilendirmektedir.
Ülkemizdeki polisler, bir ülkenin, can, mal güvenliğini iç huzurunu sağlayan amacı sadece insanın adaletsizliklerine yardımcı olan resmi bir teşkilattır. Şehirlerde sokaklarda, yollarda, hırsızlık, darp olaylarında, kazalarda ve daha birçok adli vakalarda güvenliğin temsilcisi olan polis teşkilatı yasaların verdiği güç ve halkımızın verdiği güven ile devlet içinde Hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle, vatandaşlarımıza kanunlarla verilen hak ve hürriyetleri, kamu düzenini korumak ile huzur barış ve güven ortamını sağlamak için, çağdaş teknoloji, bilgi ve beceri ile donanmış olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Polis kaza anında müdahale eden, kavga ortamında barışı telkin eden, olaylara hukukun içinde hareket eden yeri geldiğinde bir psikolog gibi bakan bir gönül dostudur.
Onların şer odaklarına yaklaşımları ile kötü insanların yapacağı kötülüklere karşı istihbaratı bilgileri sonucunda, canlı bomba, esrar eroin gibi madde satıcılarının da yakalamasında yaptığı çalışmalar da kamuoyu önünde takdirlerini de göz ardı edemeyiz.
Kutsal bir meslek olan polislilere, vatandaş olarak polislerimizin yaptığı görevlerine sahip çıkmalı, zorluk çıkartılmamalı, evlerimizde güven içinde uyurken onlar herhangi bir olay ihtimaline karşı 24 saat ayakta olmasından dolayı yardımcı olmalı, yorucu ve yoğun meslek hayatlarında onları üzücü tutum ve davranışlardan uzak durmalıyız.
Bir takım medya ve köşe yazarlarının yaptığı ön yargılı yazıları ve kara propagandaları sonucun da teşkilatın saygınlığına da gölge düşürdüğü insanların ön yargılı yaklaşmasına da sebep olduğu da bir gerçektir.
Her toplumda; insana hizmet eden ve her teşkilatta, mesleğini kendi çıkarına veya birilerinin çıkarına kullanan menfaatperest insanlar olabilir. Böyle kötü birilerinin olması o teşkilatın kötü olması anlamına gelmez. Böyle insanlar zamanla tespit edilerek, adalete teslim edilmekte ve kanun önünde yargılanarak gereken cezaya uğramakta, önce mesleğinden atılmakta yaptığı suçunun karşılığında hapiste yatmaktadır.
Şehit yakınları ve gazi polisleler ile görevdeki polislerin mağduriyetine karşı hükümet tarafından yapılan iyileştirme yardım ve düzenlemelerinde yerinde olduğunu görmekteyiz. Her türlü insani yardımları Şehit polis ailelerine ve yetimlerinin gazi ve çalışanların özlük haklarının takipçisi olduğunu POLEM KULUBÜ olarak göstermekteyiz.
Huzur ve güven içinde olmamız için, ailelerinden uzak kalan, belki de kendilerine sağlık, ailesinin sorunlarına ayıracak vakit bulamayan polisler karşısında saygı ve sevgi göstermek bizlere düşen bir insanlık görevdir.
Görevlerini kahramanca yerine getirirken görevi başında şehit olan polislerimize rahmetle anar. Gazi olan polislerimize minnet ve şükranlarımızı sunar, şehitlerimizin geride kalan ailelerine de sabrı cemil diler. Görevleri başındaki tüm polislerimize başarıları POLEM KULUBÜ olarak dilleriz. Selam ve duayla.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.