14 Mayıs seçimlerinde en yakın tahmini yapan SONAR, İstanbul için anket sonucunu duyurdu! Dikkat çeken sonuçlar

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken İstanbul sonucu en çok beklenen illerin başında geliyor. SONAR Araştırma Şirketi İstanbul için anket sonucunu paylaştı.

14 Mayıs seçimlerinde en yakın tahmini yapan SONAR, İstanbul için anket sonucunu duyurdu! Dikkat çeken sonuçlar
Yayınlanma:

İstanbul, yaklaşan seçimlerde oldukça yoğun ve çekişmeli bir yarışa sahne olmaya hazırlanıyor. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum arasında geçeceği öngörülürken son yerel seçime göre çok daha fazla aday bu seçimde yarışıyor.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi için doğru sonuca en yakın tahminleri paylaşan SONAR Araştırma Şirketi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için İstanbul'da yapılan anket sonuçlarını paylaştı.

Ankete göre, mevcut Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 41,1'lik bir destekle ilk sırada yer almayı sürdürüyor.

Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum ise yüzde 40,6 oy oranına sahip.

Anket sonuçlarına göre, DEM Parti adayı olması beklenen ancak daha sonra adaylıktan çekilen Başak Demirtaş yüzde 6,5 oy oranına sahipken, 2019 Seçimlerinde Ekrem İmamoğlu için çalışan İYİ Parti Adayı Buğra Kavuncu yüzde 4,3 oy oranına ulaşmış durumda.

Aday çıkaracağını açıklayan ancak henüz aday ismi belli olmayan Yeniden Refah Partisi adayının yüzde 2,1 olarak göründüğü ankette Zafer Partisi Adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 1,3, Memleket Partisi'nin olası adayı olarak görünen Mehmet Sevigen yüzde 0,6 ve Saadet Partisi adayı ise Birol Aydın 0,5 oy oranına sahip.

Bu sonuçlar, İstanbul'da yapılacak olan yerel seçimlerin kritik bir atmosferde geçeceğini gösteriyor ve vatandaşların tercihleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, geçtiğimiz günlerde canlı yayında yaptığı konuşmada seçimin kafa kafaya olduğunu, Başak Demirtaş’ın ismine rağmen Ekrem İmamoğlu’nun önde olmasına şaşırdığını söylemişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.