3 dönemdir görev yapan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP’den istifa etti: Kemal Kılıçdaroğlu tasfiyesi mi?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri için aday belirleme süreci sürerken parti içinde de çok sayıda farklı ses mevcut. CHP'de 3 dönemdir Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Battal İlgezdi, CHP'yi topa tutarak partisinden istifa etti.

3 dönemdir görev yapan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP’den istifa etti: Kemal Kılıçdaroğlu tasfiyesi mi?
Yayınlanma:

CHP’nin 2009 Yerel Seçimlerinden beri Ataşehir’de Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi’ye yönelik 2017 yılında yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamalarıyla dava açılmıştı. Bu davaların gölgesinde girdiği 2019 Yerel Seçimlerini de yüzde 51 ile seçimi kazanan İlgezdi, 2024 seçimleri için CHP'de 'Kılıçdaroğlu tasfiyesi' yaşandığını söyleyerek CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Kemal Kılıçdaoğlu’nu destekleyenlerin partiden tasfiye edildiğini söyleyen ve 40 yıllık CHP üyeliğini sonlandırdığını açıklayan Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi ise hala CHP Milletvekili.

Gazeteci Barış Yarkadaş ise, Battal İlgezdi ile konuştuğunu ve Ataşehir Belediye Başkanlığı için 7 partinin ortak adayı olacağını söylediğini iddia etti.

İlgezdi, 2009 seçimlerinde yüzde 41, 2014 seçimlerinde yüzde 49, 2019 seçimlerinde ise yüzde 51 ile seçimi kazanmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.