30 gündür tutuklu olan CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında karar verildi

Manisa’da makam odasında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla "yağmaya azmettirme" suçundan tutuklanan CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, 30 günlük tutukluluk süresinin ardından bugün çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

30 gündür tutuklu olan CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında karar verildi
Yayınlanma:

İddiaya göre, 27 Haziran’da Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri M.U. ve H.D.’yi belediyeye çağırdı. Başkan Dönmez, firmanın Kula Belediyesi'nin adını kullanarak esnaftan para topladığı ve esnafı dolandırdığı iddiaları üzerine sözleşmeyi feshetmek istedi. Bu durumun ardından yaşanan tartışmanın ardından, M.U ve H.D., Başkan Dönmez’in şoförü M.O.A. ve koruması R.G. tarafından darp edilerek belediyeden çıkarıldığını öne sürdü. Olayın ardından M.U. ve H.D., 30 Haziran’da Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak şikayetçi oldu.

Yapılan şikayet üzerine, Başkan Dönmez, şoför M.O.A. ve koruma R.G. gözaltına alındı. Şüpheliler, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Hikmet Dönmez ve diğer şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bugün Kula Adliyesi’nde görülen davada, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Dönmez’in serbest bırakılmasının ardından Kula Belediyesi önünde açıklama yapan avukatı Murat Aydın, "Belediye başkanımız, Kula halkının menfaatlerini ve belediyenin parasını korumak için çalışırken makamında bir saldırıya uğradı. Buna rağmen başkanımız, bu durumu organize ederek suçlu gibi gösterilmiştir. Yargılama süreci sonunda Hikmet başkan, Kula halkının ona verdiği oydan pişman etmeyecek ve yüzünü yere eğdirmeyecek bir pozisyonda olacak. Tahliye olduktan sonra süreci yakından takip edeceğiz ve adaletin yerini bulacağına inanıyoruz." dedi.

Dönmez’in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yapılan duruşmasını, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez de takip etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.