6 Şubat'ta hayatını kaybeden 49 Kıbrıs vatandaşı için fidan dikildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın katılımlarıyla Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden 49 Kıbrıs vatandaşı anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

6 Şubat'ta hayatını kaybeden 49 Kıbrıs vatandaşı için fidan dikildi
Yayınlanma:

Ankara'da 6 Şubat depreminde hayata gözlerini yuman 49 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı için fidanlar dikildi. Fidan dikimine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılım sağladı. Tatar, gösterdiği ilgiden dolayı Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'ya teşekkürlerini iletti.

TATAR BM'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Cumhurbaşkanı Tatar tarafından depremde kaybedilen Şampiyon Melekler, öğretmenler ve aileleri anıldı. Tatar, yaşanan acının çok büyük olduğunu dile getirerek, Şampiyon Meleklerin hatıralarının sürdürülmesinin kendilerinin görevi olduğunu ifade etti.

Tatar, depremde hayatını kaybeden 49 vatandaş için dikilen fidanların, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendireceğini ve ölenlerin hatıralarının her daim yaşatılacağını söyledi. Deprem bölgesi olarak nitelendirilen bölgelerde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Tatar, hukuki düzenlemelerinde yapılacağını kaydederek, İsias davasını da yakından incelediklerini ifade etti.

Tatar, Türk hukuk sistemine olan güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek, ailelerin acılarının hafifletilmesi adına İsias davasının takibinin önemli olduğunu ifade etti. İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşın bir an önce bitmesini dile getiren Tatar, Birleşmiş Milletleri göreve davet etti.

BALCI'DAN KARDEŞ İKİ ÜLKE VURGUSU

kktc-fidan-dikimi1-001.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.