AK Partili isim görevinden mecburen istifa etti!

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, oğlunun adının bir adli soruşturmada geçmesi nedeniyle partisinden istifa ettiğini duyurdu.

AK Partili isim görevinden mecburen istifa etti!
Yayınlanma:

Zenbilci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu durumu üzüntüyle öğrendiğini ve olayın soruşturulması için partisine zarar vermemek adına istifa kararı aldığını belirtti.

Zenbilci, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum."

SORUŞTURMANIN SEYRİ VE ZENBİLCİ’NİN TAVRI

Zenbilci, açıklamasında adalet sürecine olan güvenini vurgulayarak, soruşturmanın adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Soruşturmanın içeriği ve oğlunun hangi suçlamalarla karşı karşıya olduğu henüz açıklanmış değil. Ancak, Zenbilci'nin partisine zarar vermeme amacıyla aldığı bu karar, siyasette sorumluluk bilincine örnek bir adım olarak değerlendiriliyor.

AK PARTİ'DEN İLK REAKSİYON

Zenbilci’nin istifasıyla ilgili AK Parti’den henüz resmi bir açıklama yapılmazken, partinin soruşturmanın sonuçlarına göre tutumunu belirlemesi bekleniyor. Zenbilci, uzun yıllardır siyaset sahnesinde yer alan bir isim olarak, Adana’da ve partisinde önemli bir figürdü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.