AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları!

TV100 yazarı Fuat Uğur, ismini paylaşmadığı bir eski Bakan ile bir görüşme gerçekleştirdi ve AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olabilecek potansiyel isimleri yazdı.

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bir TV100 yazarı olan Fuat Uğur, adını açıklamadığı bir önceki bakan ile telefon görüşmesi yaptı ve AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilecek isimleri yazısında paylaştı.

Uğur, 2024 yerel seçimler için AK Parti'nin büyük hedeflerinin olduğunu ve 11 büyükşehiri geri almayı amaçladığını belirtti. Bu konuda özellikle İstanbul ve Ankara'da uygun adayların kimler olabileceği merak konusu.

"SAKİN VE HİZMET ODAKLI İSİMLERİN ADAY OLMASI LAZIM"

Söz konusu eski bakan, kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgi ve saygısının büyük olduğunu ifade etti. Fuat Uğur ise adaylık hakkında sordu: "Ankara ya da İstanbul'a siz aday gösterilir misiniz?" Eski bakanın yanıtı oldukça şaşırtıcıydı. "Yerel seçimlerde, özellikle İstanbul ve Ankara'da ılımlı, yumuşak, sakin ve hizmet odaklı isimlerin aday olması lazım" diye konuştu. "Örneğin, Kadir Topbaş gibi bir isim."

Uğur daha sonra Murat Kurum'un İstanbul için uygun bir aday olup olmadığını sordu. Eski bakan, Kurum'u "güçlü, teknik, yumuşak huylu ve gayretli" olarak nitelendirdi. Aynı şekilde, Tevfik Göksu için de "O da olur, tabii ki" yanıtını verdi.

Eski bakanın aday profili seçimi açıklarken, kutuplaşmayı artırmamayı ve hizmet odaklı bir yaklaşımı vurguladı. Bu yaklaşımın, muhalefetin kutuplaştırma politikalarının bedelini ağır bir şekilde ödediği düşüncesiyle uyumlu olduğunu ifade etti.

"ANKARA'DA MİLLİYETÇİNİN HASI VAR"

Ankara için ise eski bakanın önerisi netti: "Ankara'da milliyetçinin hası var; o da TURGUT ALTINOK." Turgut Altınok, Keçiören Belediye Başkanı ve daha önceki seçimlerde de adı geçmiş bir isimdi. Muhalefetin adayı Mansur Yavaş'ın milliyetçi kesimden oy alabileceği ihtimali göz önüne alındığında, Altınok'un ismi daha fazla ön plana çıkabilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum