Ankara Kulislerinde sıcak gündem: DEVA Partisi TBMM'de grup mu kuracak? Cemal Enginyurt'tan paylaşım geldi

Ankara siyasi kulislerinde, DEVA Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma girişimlerinin hız kazandığı konuşuluyor.

Ankara Kulislerinde sıcak gündem: DEVA Partisi TBMM'de grup mu kuracak? Cemal Enginyurt'tan paylaşım geldi
Yayınlanma:

DEVA Partili Cemil Kara'nın, Ali Babacan ve Cemal Enginyurt’un partililerle birlikte çekildiği yemek fotoğrafını sosyal medyada “Muhteşem kadromuza yakışan bir detay, Geliyor gelmekte olan” sözleriyle paylaşması dikkatleri çekti.

SÜRPRİZ DAVETLİ: CEMAL ENGİNYURT

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın partililerle düzenlediği yemek buluşmasında, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un da bulunması, çeşitli iddialara neden oldu. Enginyurt’un bu buluşmada yer alması, DEVA Partisi ile Demokrat Parti'nin mecliste grup kurmak için iş birliği yapabileceği spekülasyonlarını beraberinde getirdi.

CEMAL ENGİNYURT’UN 'BİR OLMALIYIZ' PAYLAŞIMI

Cemal Enginyurt, resmi X (eski Twitter) hesabından TBMM'de DEVA Partili milletvekilleriyle birlikte çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak “Bir olmalıyız, İri olmalıyız, Diri olmalıyız..” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, iki parti arasında bir iş birliği olasılığını güçlendirdi.

Enginyurt'un bu paylaşımına DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar da "Bir olacağız, İri olacağız, Diri olacağız.." paylaşımıyla destekledi.

MECLİSTE GRUP KURMAK İÇİN 20 VEKİL GEREKLİ

DEVA Partisi'nin 15, Demokrat Parti'nin ise 3 milletvekili bulunurken, TBMM'de grup kurmak için 20 milletvekiline ihtiyaç duyuluyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partilerinin mecliste grup kurmak için çalışmalarını arttıracaklarını belirtmişti. DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin mecliste yeni bir grup oluşturmak için bir araya gelmesi ve bağımsız milletvekilleriyle de iş birliği yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.