Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı: "Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemedi"

TV100 ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı programında Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP içindeki önemli gelişmelere ve son dönemdeki siyasi diyaloglara dair açıklamalarda bulundu.

Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı: "Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemedi"
Yayınlanma:

Yarkadaş, eski CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan gerilimlere dikkat çekti.

Barış Yarkadaş, İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediğini ve Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına inanmadığını ifade etti. Aynı zamanda, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de aday belirleme sürecinde tereddütleri olduğunu belirtti. Yarkadaş, Özel'in Sivas'ta partinin kongresinde "Anket yapalım, en çok oy alan kişi aday olsun" şeklindeki önerisinin Kılıçdaroğlu'nu rahatsız ettiğini ve bu sözlerden ötürü Özgür Özel'i uyarması için Veli Ağbaba'yı aradığını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'nin en etkili Genel Başkan Yardımcısına, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını engellemesi yönünde uyarıda bulunduğunu da aktaran Yarkadaş, partinin içindeki aday belirleme sürecine dair önemli kulis bilgilerini paylaştı.

Barış Yarkadaş ayrıca, Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanacağını gördüğü için masadan çekildiğini de iddia etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.