BBP Lideri Destici, seçim sözünü hatırlattı: "Sokakları köpeklerden temizliyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, yerel seçimler öncesi verdikleri "Kazandığımız belediyelerde sokakları köpeklerden temizleyeceğiz" sözünü hatırlatarak bu sözü tuttuklarını belirtti.

BBP Lideri Destici, seçim sözünü hatırlattı: "Sokakları köpeklerden temizliyoruz"
Yayınlanma:
Güncelleme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçim öncesi verdiği sözü hatırlatarak sokak hayvanları için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Sakarya'da sokak köpekleri konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Destici, "Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler yapılmaktadır." dedi.

YASAL DÜZENLEME İHTİYACI

Destici, kanuni düzenlemelere atıf yaparak 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun, mama lobilerinin faaliyetleri sonucunda çıkarıldığını savundu ve şunları söyledi: "Dolayısıyla da yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum."

Mustafa Destici, Sakarya'da BBP'nin kazandığı Erenler Belediyesini ziyaretinde, sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Destici, "Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar yine belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler de yapılmaktadır. Biz sözümüzü verdik ve bizde olan belediyeleri sokak köpeklerinden temizleyeceğiz ve vatandaşlarımızı bu anlamda da huzura erdireceğiz." diye konuştu.

MECLİS'E ÇAĞRI!

"Gerekiyorsa yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Meclis ivedilikle bu yasal düzenlemeyi yapmalı" diyen Destici, şunları söyledi:

"Daha önce yapılan, maalesef hayvan hakları diye meclisten geçirilen kanunun belli maddeleri maalesef mama lobilerinin yaptığı faaliyetlerle yasalaştığını bugün daha iyi anlıyoruz. Dolayısıyla da yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum."

Kaynak:T24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.