Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici'den 'Cumhur İttfakı' vurgusu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’in Alpu ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti ve 31 Mart yerel seçimlerine 14 gün kaldığını belirterek, terörle arasına mesafe koyan, terörün uzantılarıyla işbirliği yapmayan partilere ve adaylarına seçimin hayırlı olmasını diledi.

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici'den 'Cumhur İttfakı' vurgusu
Yayınlanma:

Destici, partisinin Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduğunu belirterek, 15 Temmuz hain darbe gecesi sokakta kurulan Cumhur İttifakı'nda yer aldıklarını vurguladı. 2017 referandumunda, anayasa değişikliği ve sistemi değiştirmek için birlikte çalıştıklarını, 2018 seçimlerini birlikte kazandıklarını ve 2019 yerel seçimlerinde bazı bölgelerde iş birliği yaptıklarını ifade etti. Destici, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde de Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduklarını söyledi.

Yerel seçimlerde yine Cumhur İttifakı ile birlikte olduklarını belirten Destici, ittifaklarının 30 büyükşehrin büyükşehir belediye başkanlıklarında tam bir ittifak halinde olduğunu ifade etti. Ancak bazı yerlerde ayrı ayrı adaylarla seçime girdiklerini, bu durumun Alpu gibi yerler için geçerli olduğunu belirtti. Geriye kalan 30 büyükşehir dışındaki 51 ilin çoğunluğunda Cumhur İttifakı partilerinin ayrı ayrı adaylarla seçime girdiğini vurguladı.

Destici, emeklilerin, çiftçilerin, esnafın ve kadınların haklı taleplerinin olduğunu ve bunların takipçisi olduklarını söyledi. Emeklilerin mağduriyetlerini gidermek için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Partisinin ilkeli, şeffaf ve temiz bir belediyecilik anlayışı vadettiğini söyleyen Destici, vatandaşlar arasında ayrım yapmayacaklarını ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini ifade etti.

Mitingde, BBP Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan ve BBP Alpu Belediye Başkan Adayı Rafet Demirtaş da konuşma yaptı.

Destici, mitingin ardından partisinin Odunpazarı ilçesinde bulunan seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. Destici burada da çiftçiler için hükümetten destek istedi ve "Bakın emekliler konusunda burada bir mağduriyet var. Traktörün kullandığı mazottan vergi alınıyor. Hem de ne vergisi biliyor musun? Özel tüketim vergisi. Bu çiftçi, bu traktörü sürerken, tarlayı sürerken, o buğdayı ekerken, o pancarı sökerken, o patatesi çıkartırken özel mi tüketiyor bu mazotu? Üretim için kullanıyor. Çiftçinin kullandığı mazottan neyin özel tüketim vergisi? Sayın Maliye Bakanım, lütfen çiftçimizin kullandığı mazottan ÖTV'yi de KDV'yi de kaldırın." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.