Can Atalay kararı siyasileri ikiye böldü!

TBMM'de Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay hakkında verilen karar sonrasında çok sayıda siyasetçi bu karara tepki gösterirken, bazı siyasi isimler ise bu durumu yerinde bir karar olarak niteledi. Uzun süre gündemi meşgul edecek olan bu karar siyasileri ikiye böldü.

Can Atalay kararı siyasileri ikiye böldü!
Yayınlanma:

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Yargıtay kararıyla TBMM Genel Kurulunda düşürüldü. Kararın açıklanmasıyla birlikte TİP'in milletvekili sayısı 3'e indi. TİP, DEM Parti ve CHP milletvekilleri, karara karşı protesto için başkanlık kürsüsünü işgal etti ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a karşı tepki gösterdi.

canatalay.jpg

TBMM'de bu kararın okunması, CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'a anayasa kitapçığını fırlatarak tepki göstermesine neden oldu.

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi, siyasileri ikiye böldü. Karar sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyada paylaştığı videoda, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine karşı çıkarak, herkesi bu mücadeleye katılmaya, darbe girişimine karşı pozisyon almaya ve tepki göstermeye davet etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki olarak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Atalay kararıyla anayasasız bir devlet tehlikesine doğru sürükleniyoruz" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de milletvekili Can Atalay'ın düşürülmesine karşı çıkarak, "Can Atalay'ın yeri hapishane değil Meclis olmalıdır" dedi. İnce, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirerek, "Yargıdaki kavgayı tehlikeli buluyorum" açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki olarak sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, "Artık bu iktidarı tanıyamıyorum" ifadelerini kullandı. Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini seçmen özgürlüğünün ipotek altına alınması olarak değerlendiren Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen bu kararı alanları kınadı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da, sosyal medya paylaşımında, başörtüsü yasaklarına ve siyasi parti kapatma davalarına karşı başvurulan mahkemelerin önemini vurgulayarak, hakkı savunan yargıçlar sayesinde bu hakların elde edildiğini belirtti. Ayrıca, hakkı savunan Anayasa Mahkemesi'ni tanımadıklarını ifade ederek, "Sayenizde artık kanun devleti bile değiliz" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay kararı sonrası, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a kitapçık fırlatılmasına sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamayla tepki gösterdi. Tunç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği kesin hükmün Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'ne uygun olarak okunması sırasında yaşanan çirkin hareketi kabul edilemez olarak nitelendirdi. Meclis Başkanlık Kürsüsü'nün işgal edilmesi ve Bozdağ'a kitapçık atılmasının milli iradeye büyük bir saygısızlık olduğunu belirten Tunç, TBMM'nin çalışmasının engellenemeyeceğini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Can Atalay için verilen kararı sosyal medya üzerinden yorumladı. Bahçeli, TBMM'nin Anayasa Mahkemesi'nin vesayetçi, art niyetli, siyasi hüviyetli tutumunu reddederek, mahkeme kararının gereğini yerine getirdiğini belirtti. Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ı yönetiminden dolayı tebrik eden Bahçeli, Meclis'teki şiddet gösterisini kınadı ve demokrasi düşmanları olarak nitelendirdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.