Cengiz Topel Yıldırım ile Seyfettin Aslan polemiği

Yerel seçim öncesi tansiyon yükselmeye devam ediyor. İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım ile ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, X hesapları üzerinden yeni bir polemik başlattı!

Cengiz Topel Yıldırım ile Seyfettin Aslan polemiği
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

2024 Yerel Seçim süreci; sahada olduğu kadar sosyal medya üzerinden de hareketli ilerliyor. Açıklamalar, sitemler ve itiraflar arasında zaman zaman da polemikler dikkati çekiyor.

İşte onlardan biri…

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım ile Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan arasında sosyal medya üzerinden bir polemik başladı.

Yıldırım’ın özellikle ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan ve tartışılan paylaşımının ardından Aslan, önce şu yanıtı verdi:

“Sayın Cengiz Topel siz bugüne kadar Büyük ihtimalle İYİ partiye oy vermediniz… Altı ay önce iyi ki varsın Mansur abi denilen şahıs hakkında konuşacak son kişi sizsiniz…”

“MEDYA TROLÜ OLMAYA ZORLANAMAZSINIZ”

Ardından Cengiz Topel Yıldırım, X hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığım açıklamalara basit bir üslupla cevap yetiştirmeye çalışan belediye bürokratları olduğunu görüyorum.

Arkadaşlar, sizler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bürokratısınız. Yani bu devletin memurusunuz. Hiçbirinizin maaşını Mansur Yavaş kişisel hesabından ödemiyor. Sosyal medya trolü olmaya zorlanamazsınız. Buna maruz kaldığınız anda lütfen bize bildirin.

Bürokrasinin tarafsızlığı ilkesine halel getirmeyin. Bağlılığınız kişilere değil devletin kanunlarına ve kurumlarına olsun. Kanunun size verdiği vazifenin dışına asla çıkmayın. Eğer çıkmaya zorlanırsanız bir kez daha tekrar ediyorum, bunu lütfen ihbar edin.

Kanunlara uymaya gayret edin ki o kanunlar günü geldiğinde sizi koruyabilsin.”

“SİZ OY VERDİNİZ Mİ?”

Bu yanıtın üzerine polemiği sürdüren Seyfettin Aslan, “Ben Bürokrat değilim. Kahramankazan eski belediye başkanıyım… Söylediğim doğrumu yanlış mı? Onu cevaplayın… Ben oyumu son seçimlerde hep İYİ partiye verdim. Siz İYİ partiye hiç oy verdiniz mi?” diyerek yeni bir soru daha sordu.

Takipçilerin yaptığı yorumlar ise iki ismi de eleştiren düşüncelere sahip.

Saha çalışmalarında yaşanan aksilikler, TV programlarına bağlanıp cevap hakkını kullanan siyasetçiler ve sosyal medya üzerinden devam eden polemiklerin seçim günü yaklaştıkça tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.