CHP Genel Başkanı Özel, Şam'a gidiyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in temmuz ayında Şam'ı ziyaret edeceğini duyurarak, hükümetin Suriye politikalarını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özel, Şam'a gidiyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Deniz Yücel, Özgür Özel'in temmuz ayında Şam'ı ziyaret edeceğini belirtti. Bu ziyareti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile yeniden ilişki kurma isteğiyle ilişkilendiren Yücel, AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirerek şunları söyledi: "Erdoğan, yıllardır Esad'ı kötüleyip katil ilan ediyordu. Şimdi ise 'Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz yok' diyor. Bugüne kadar izlediği dış politika ortada; Suriye’nin her iç meselesi Türkiye’nin dış meselesi haline geldi."

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASI

Yücel, Sinan Ateş cinayeti davasına da değinerek, AK Parti hükümetinin yargıyı kendi siyasi geleceğini garantilemede bir araç olarak gördüğünü iddia etti. Yücel, "Sinan Ateş cinayetinin üstü örtülmek istenmektedir. Bu dava, hukukun siyaset kurumu tarafından esir alındığı bir dava haline gelmiştir" dedi. CHP'nin hukukun üstünlüğü için mücadeleden vazgeçmeyeceğini vurguladı.

ENFLASYON VE ASGARİ ÜCRET KONUSU

TÜİK'in haziran ayı için açıkladığı enflasyon rakamlarına da değinen Yücel, "6 ayda memurun, emeklinin aldığı maaş, enflasyon karşısında eridi" dedi. Yücel, asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerektiğini savunarak, "Türkiye'de çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 50'si asgari ücret ve civarında ücretlerle yaşam mücadelesi veriyor. Asgari ücret derhal 25 bin liraya çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU

TBMM'de Salı günü görüşülecek olan Öğretmenlik Mesleği Kanunu hakkında da konuşan Yücel, yasanın geçmesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı. "Eğitim Fakültesi mezunlarının, 'Öğretmen' unvanını gasp eden bu yasa düzenlemesiyle AKP, eğitimcilerimize eğitim vermek kimsenin haddi değil." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.