CHP Genel Başkanı Özel: ''Vicdanı olmayanlarla olanlar ayrışacak''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davası ile ilgili Ankara Sincan'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu iş bir vicdan meselesidir. Vicdanı olmayanlarla olanlar ayrışacak.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Özel: ''Vicdanı olmayanlarla olanlar ayrışacak''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'da görülen eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı dava, bugün dördüncü celsesiyle devam etti. Duruşmayı takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olayın üzerine düşündüren açıklamalarda bulundu.

''SANİYE ATEŞ SALONDAN ÇIKARILMIŞTI''

Özel, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'in duruşma sırasında yaptığı çarpıcı konuşmayı aktararak şunları söyledi: "Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş konuştu ve 'Ben zaten ölüyüm.' diyerek oğlunu vuranların ve azmettirenlerin kim olduğunu öğrenmek istediğini belirtti. Sözlerini bitiremeden baygınlık geçirerek salondan çıkarıldı."

''BU MIZRAK BU ÇUVALA ARTIK SIĞMAZ''

Özel, olayın yankıları üzerine şunları dile getirdi: "İnsanın kanı donuyor. Anne, öldürüleceğini bilen oğlunun hayatını kurtarmak için kimlerle konuştuğunu tane tane anlattı. Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Sinan Ateş'in dava arkadaşları gözyaşları içinde annesini dinliyorlar. Bu mızrak bu çuvala artık sığmaz. Bu cinayeti azmettiren çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor."

Son olarak, Özel şu çağrıyı yaptı: "Bu iş vicdan meselesi. Vicdanı olanlar vicdansızları her zaman yenerler. Bu milletin vicdanı bu cinayetin aydınlanmasına kim mani oluyorsa onu tarihe gömecek."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.