CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun'da net konuştu: Kabul edemiyorum...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun'da önemli açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun'da net konuştu: Kabul edemiyorum...
Yayınlanma:

Sabah saatlerinde Ankara'da düzenlenen törenlere katılan Özel, ardından Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'a geçerek Tütün İskelesi'nde coşkulu bir karşılama ile karşılandı. Buradan Atatürk Anıtı'na yürüyen Özel, törende yaptığı konuşmada Samsun'daki yerel seçim sonuçlarına değindi ve önemli mesajlar verdi.

"SAMSUN'UN BİZİM TARAFIMIZDAN KAZANILMAMIŞ OLMASINI ASLA KABUL EDEMİYORUM"

Özgür Özel, konuşmasında Samsun'daki seçim sonuçlarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Samsun gibi bir kenti böyle bir dönemde, böyle bir atmosferde kazanamamış olmamızı asla kabul edemiyorum. Milli Mücadelenin, Büyük Taarruz'un gerçekleştiği illeri alırken, Samsun'un bizim tarafımızdan kazanılamamış olması büyük bir üzüntüdür. Buradan, yüreğinde Atatürk sevgisi olan herkese sesleniyorum. En kısa sürede Gazi'nin partisini Samsun'da birinci parti yapmak zorundayız. Bunun için sadece TV izlemek, gazete okumak, sohbet etmek yetmez. Samsunlular ve Atatürkçüler, bugün ilk adımı atmalısınız. Yarından itibaren Samsun'da bu durumdan şikayetçi olan herkesi CHP'ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu baba ocağına davet ediyorum. Gelin, bu duruma el koyun ve Samsun'da birinci parti olana kadar var gücünüzle çalışın" dedi.

"CUMHURİYET GENÇLERE EMANET EDİLDİ"

Özel, gençlere de seslenerek, "Atatürk bu partiyi kurdu ve gençlere dedi ki, 'Benim bu bedenim elbet bir gün toprak olacak, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' Bu ülkenin ilelebet yaşayacağına nasıl emin oluyor? Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu cumhuriyeti sadece ve sadece gençlere emanet etti. Eğer üzülüyorsan, enseyi karartıyorsan, bu ülkeden gitmeyi düşünüyorsan buna izin yok. Ben giderim, sen gidemezsin. Yaşlılar gider, gençler gidemez. Asker bile gider, gençler gidemez. Çünkü cumhuriyet gençlere emanettir" ifadelerini kullandı.

Özel, Samsun'daki kutlamaların ardından bu akşam kentte çeşitli programlara katılacak ve yarın da CHP'nin MYK toplantısını burada gerçekleştirdikten sonra Ankara'ya dönecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.