CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’la görüştü

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için iş birliği arayışını sürdüren CHP, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile önemli bir görüşme yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’la görüştü
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İYİ Parti ile görüşmesinden istediği sonuçları alamamış ardından DEM Parti ve Memleket Partisi ile görüşmüştü. CHP, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile Türkiye'nin gündemine damga vuran bir görüşme gerçekleştirdi. İki parti lideri arasındaki buluşma, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen samimi bir toplantıyla gerçekleşti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmeye CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Ensar Aytekin de katıldı. Liderler arasındaki bu kritik buluşmanın detayları, partilerin stratejik hedefleri ve işbirliği konularını içeriyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu süreçte, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, partiler arasında daha fazla işbirliği ihtiyacının altını çizdik. Türkiye'nin geleceği için ortak mücadele alanlarını belirlemek adına bu görüşmeyi gerçekleştirdik" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise, "Siyasi çeşitliliğin ve farklı bakış açılarının, demokrasinin güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Bu doğrultuda, CHP ile olan görüşmemizde ortak noktaları değerlendirerek, ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunlara karşı birlikte hareket etme konusunu ele aldık" şeklinde konuştu.

Türkiye İşçi Partisi, görüşmenin detaylarını X hesabından paylaştı ve CHP'ye misafirperver tutumundan dolayı teşekkür etti.

Türkiye İşçi Partisi bazı Büyükşehir, il ve ilçelerde adaylarını açıklamıştı. TİP'in İstanbul için Barış Atay ismini aday yapacağı gündeme gelmişti. Görüşmede İstanbul seçimlerinin de masaya yatırıldığı düşünülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.