CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ''Tüm dünya ülkelerini Filistin'i tanımaya davet ediyorum''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Filistin'de yaşanan katliama dikkat çekerek, ''Tüm dünya ülkelerini Filistin'i tanımaya davet ediyorum.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ''Tüm dünya ülkelerini Filistin'i tanımaya davet ediyorum''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, toplantıda çok sayıda üniversite öğrencisinin bulunduğunu belirterek, gençlerin partilerine katılımını vurguladı. Özel, "Bugün aramızda birçok üniversite öğrencimiz var, onların rozetlerini yukarıda takacağız. Ailemiz güçlenmeye devam ediyor. Hep birlikte halkın sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz. Gençleri günün ilk konukları olarak odama bekliyorum." dedi.

ÖZEL'DEN TÜM DÜNYA ÜLKELERİNE ÇAĞRI

"Gelecekte Türkiye'yi yönetecek iktidar partisiyiz" diyen Özgür Özel, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan Azerbaycan'ın 28 Mayıs 1918'de elde ettiği bağımsızlığı kutladı. Azerbaycan'ın dış ilişkilerini savunacaklarını ve Türkiye'nin uluslararası alandaki etkinliğini artırmak için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi'nde yeniden yer alması için taraflara seslendi.

Özel, Filistin'deki yaşanan insan hakları ihlallerine de değindi. "7 Ekimden bu yana çoğu çocuk ve kadın 36 bin insan hayatını kaybetti. Uluslararası Adalet Divanı'nın 'saldırıları durdurun' çağrısına rağmen saldırılar devam ediyor" diyerek uluslararası toplumu Filistin'i tanımaya çağırdı.

Özel, Srebrenitsa katliamının 11 Temmuz’da resmi olarak anılması için tüm partilere çağrıda bulundu. Özel, kanun tekliflerinin bu hafta gündeme alınmasını istediklerini belirtti.

GEZİ OLAYLARININ YIL DÖNÜMÜNÜ HATIRLATTI

Gezi Parkı olaylarının 11. yıl dönümü dolayısıyla da açıklama yapan Özel "Gezi Parkı'nda ağaç katliamına karşı başlayan, çevrenin korunması ve toplumsal gösteri hakkının kullanılmasının 11. yıl dönümü. Buradan Gezi'yi selamlıyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerini selamlıyorum. Gezi, birbirini sevenlerin ailesidir." ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı olayları sırasında ve sonrasında tutuklanan isimler hakkında konuşan Özel, "Yiğit Ali Ekmekçi, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Osman Kavala tutuklu durumdadır. Sayın Erdoğan ve Bahçeli ile yaptığım görüşmelerde bu durumun hızla çözülmesinin önemini anlattım. Büyük bir hak ihlali vardır. Arkadaşlarımızın içeride tutulması anayasa ihlalidir." dedi.

Özel, sözlerine şöyle devam etti: "Bahçeli, o dönem Taksim Gezi Parkı'nda açıklama yaptı. Sayın Bahçeli, Erdoğan'a 'diktatör sevdalısı' dedi. Bugün ikisi de çıkıp 'darbedir' diyor. Oradaki isimler her birimizin yerine tutuluyor. Bu esaret son bulmalı."

MURAT KURUM'A SERT ELEŞTİRİ

Özel, İliç'te yaşanan olaya da değinerek Murat Kurum'un daha önce "Belgelerde imzam yok" dediği belgeyi bulduklarını söyledi ve bu belge altında Bakan Kurum'un onayının olduğunu belirtti. Özel, "Bu talep altında bakanın oluru var. 1 gün sonra ÇED raporu veriliyor. İşletme aşamasında sistemlerin yetersizliği, olayın etkin yönetilmediği, topraktaki siyanürün ÇED raporu üzerinde olduğu, sahadaki personelin bölgeden uzaklaştırılmaması asli bir kusurdur" dedi.

VERGİ BORCU AFFI VE EKONOMİ YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Özgür Özel, hükümetin vergi borcu affı politikalarını da sert bir dille eleştirdi. "Bu şirketin vergi borcunu affedenlere söylüyorum. Asli kusur bu düzeni kuran ve yönetenlerdedir" diyen Özel, bakanlığın "vergi kaçıranı bulursanız..." diye karar almasını da eleştirerek, "Bunun için mesaja mı ihtiyacınız var? En büyük vergi kaçıran, Plan Bütçede vergi borçlarını affedenlerdir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat Sistemi'ni de eleştirerek, "1.2 trilyon kur korumalıda yoksuldan alındı zengine verildi. Bunu kim çıkardıysa kul hakkını yiyen de onlardır" dedi.

HAYVAN HAKLARI KONUSUNDA ÇAĞRI

Özel, esnaflardan gelen mektuplarla odasının dolup taştığını belirterek, AK Parti'yi esnafın sesini duymaya çağırdı. Sokak köpekleriyle ilgili endişelerini de dile getiren Özel, "Başı boş sokak köpekleri sorunu var. Sabah erken saatte camiye gidenlerin, okula gidenlerin güvenlik sorunudur. Çözülmelidir. Ama öldürmek niyetinde olanlara sesleniyoruz. 2020 yılında tüm partiler çalıştık. Hayvan haklarının korunmasına yönelik komisyon çalışması yapıldı. Bu kitap çok net. İçinde popülasyonun düşürülmesi için öldürme, itlaf gibi bir öneri yok. Bunun altında AK Parti'nin de MHP'nin de imzası var" diyerek hayvan hakları konusunda da hükümeti sorumluluğa davet etti.

Özel, hayvanların öldürülmesinin kısırlaştırmadan daha maliyetli olduğunu belirterek, "Kimse kimseyi kandırmasın. Burada vicdansızlık var. Barınak sayılarını artırmak ve büyük bir kısırlaştırma seferberliği başlatmak zorundayız. Bu sorun yokmuş gibi davranamayız. Sorunu göreceğiz ve hep birlikte çözeceğiz" dedi.

EMEKLİ MAAŞIYLA YALNIZCA 2 ALTIN ALINIYOR

Özel, geçen pazar günü emeklilerle yaptığı görüşmeye değinerek, emeklilerin ekonomik zorluklarına dikkat çekti. "22 yıl önce Ecevit'in emekliye verdiği maaşla 8 altın alınıyorken bugün sadece 2 altın alınıyor. Emeklilere bize gelin dedim ve her gün daha kalabalık geldiler. Yüzde 70'lere varırcasına haklarını meydanda ve sandıkta aradılar. Kendilerini duymayanları sandığa gömdüler" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE YÖNELİK MÜJDELER YETERSİZ

Bu yılın "emekli yılı" olduğunu vurgulayan Özel, hükümetin emeklilere yönelik müjdelerinin yetersizliğini eleştirdi. "PTT kargoyu bedava yollayacaksınız, yurtlarda kalarak tatil yapacaksınız" gibi vaatlerin kapasite sorunları nedeniyle pratikte uygulanamaz olduğunu söyleyen Özel, "11 ay eğitime neden ara veriyoruz? Gençleri hasta etmeyen virüs, 70 yaşındaki yaşlıyı öldürür. 100 bin emekliye selam olsun. Hakkınızı alıncaya kadar yanınızdayız" diyerek emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

chp-grup.jpg

CHP'YE KATILIMLAR SÜRÜYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisine katılan Prof. Dr. Taner Demirer'e rozet taktı.

Prof. Dr. Taner Demirer, 1984 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1987-1997 yılları arasında ABD’de eğitim gördü. İç hastalıkları ihtisasını Wisconsin Tıp Fakültesinde, Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu ihtisaslarını ise Washington Üniversitesine bağlı Fred Hutchinson Kaner Merkezinde yaptı ve kendisine bu enstitüde “Outstanding Clinical Research” ödülü verildi.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığına bağlı ilk kemik iliği transplant merkezini Ekim 1999’da Ankara Numune Hastanesinde kurmuş ve Ekim 2001 yılına kadar bu ünitenin direktörlüğünü yapmıştır. Dr. Demirer, TÜBA ve Avrupa Bilimler Akademisi Asli Üyesi, Dünya Akademiler Birliği Seçici Kurul üyesidir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.