CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Hatay'da Suriye çıkışı: Erdoğan, benden önce giderse memnun olurum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın Defne ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Burada, Suriye yönetiminin kendilerinden resmi yazı talep ettiğini vurgulayan Özel, “Gün bildireceğiz” yanıtını aldıklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Hatay'da Suriye çıkışı: Erdoğan, benden önce giderse memnun olurum
Yayınlanma:

Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerinde bir gelişme yaşanmasını beklediğini ifade eden Özel, “Erdoğan benden önce giderse memnun olurum, sorun çözülürse müteşekkir olurum” dedi.

Özel, yerel seçimlerde CHP’nin 47 yıl sonra birinci parti olduğunu ve Türkiye nüfusunun yüzde 65'ine hizmet etme yetkisini aldıklarını hatırlattı. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından Hatay'ın ihmal edildiğini savunan Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesinin depremler sonrası yıkılan Ulu Cami'nin restorasyonu için söz verdiğini ve bu sözün yerine getirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Ulu Cami projesinin, Bursa'daki CHP yönetimi tarafından hızla ilerletildiğini belirten Özel, “Müteahhide 1 lira borcumuz yok ancak Bilim Kurulu projeyi imzalamamış. Söz Hatay’a kim verirse versin, söz bizimdir, yerine getirilecektir” ifadelerini kullandı.

Özel, Hatay ve Kilis’teki sığınmacı sorununa da değinerek, Suriye Devleti’nin genel af ilan ettiğini ve bu durumun bir fırsat sunduğunu söyledi. “Artık bu sığınmacıları memleketlerine yollayalım” diyen Özel, Esad ile görüşme sürecinin önemine dikkat çekti. Özel, “Bu insanların güvenliğinin sözünü alalım ve hızla memleketlerine yollayalım. Başka çaresi yok bu işin” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından Özel, CHP Hatay İl Başkanlığına basına kapalı bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu buluşma, partinin yerel yönetimlerdeki gücünü pekiştirmek ve Suriye ile ilişkilerde atılacak adımları gündeme getirmek açısından önem taşıdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.