CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan Ümit Özdağ'a: Söylediğinin hiçbir önemi yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine sert bir yanıt verdi. Başarır, "Bizim için Ümit Özdağ gibi dönemlik yaşayan siyasetçilerin söylediğinin hiçbir önemi yok." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan Ümit Özdağ'a: Söylediğinin hiçbir önemi yok
Yayınlanma:

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına da değinen Başarır, Bahçeli'nin terörle mücadele konusundaki söylemlerinin, gerçekçi bir temele dayanmadığını savundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in barış ve kardeşlik vurgusu yaptığını belirten Başarır, Özel'in "Bu ülkenin barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Artık askerlerimizin, evlatlarımızın şehit olmasını biz de istemiyoruz." şeklindeki ifadelerini hatırlattı.

Başarır, Bahçeli'nin, dışarıdan gelen düşünceleri savunduğunu öne sürerek, barışın sağlanması için şeffaflık ve hukukun üstünlüğüne ihtiyaç olduğunu ifade etti. Türkiye'deki sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu vurgulayan Başarır, toplumsal uzlaşı çağrısında bulundu. Çözüm sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Başarır, bazı siyasetçilerin, siyasi rant elde etmek için durumu saptırdığını kaydetti.

Ayrıca, CHP'nin kimseye toprak ya da devlet vermeyeceğini belirten Başarır, "Genel Başkanımız, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni vadediyoruz, bir toprak vadediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Misakımilli sınırları içindeki topraklarında huzur, kardeşlik, barışı vadediyoruz' dedi." dedi. Özdağ ve benzeri siyasetçilerin söylemlerini anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Başarır, "Bizim için Ümit Özdağ gibi siyasi yan kesici, kötü niyetli ve dönemlik yaşayan siyasetçilerin söylediklerinin önemi yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.