CHP harekete geçti: Soruşturma başlattı

CHP, "Yenidoğan Çetesi" soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve Recep Akdağ ile dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP harekete geçti: Soruşturma başlattı
Yayınlanma:

Suç duyurusu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Zeliha Aksaz Şahbaz tarafından, milletvekilleri ve partililerin katılımıyla Ankara Adliyesi'nde yapıldı.

Basın açıklamasında konuşan Zeliha Aksaz Şahbaz, İstanbul'daki 19 özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören 10 bebeğin, SGK ve kamu kaynaklarını dolandırma amacı taşıyan bir çete tarafından öldürülmesine dair yaşanan üzüntüyü dile getirdi. Şahbaz, "Bebeklerin katledildiği dönemde İl Sağlık Müdürlüğü personeli, hastanelerdeki usulsüzlükleri görmesine rağmen gerekli müdahalelerde bulunmamıştır. Bu hastaneler denetlenmiş, ancak CİMER'e gelen ihbarlar sonrası harekete geçilmiştir" şeklinde konuştu.

aa-20241022-35981304-35981302-chpden-yenidogan-cetesi-sorusturmasina-iliskin-suc-duyurusu.jpg

Şahbaz, sorumluluğu bulunan eski Sağlık Bakanları Akdağ, Müezzinoğlu ve Koca ile İl Sağlık Müdürü Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise, yetkili makamlarda görev yapanların hesap vermeleri gerektiğini vurguladı ve "Görevi kötüye kullanarak ihmale yol açanlara karşı mücadelemiz sürecek" dedi.

Açıklamanın ardından hazırlanan suç duyurusu dilekçesi savcılığa sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.