CHP Lideri Özgür Özel’den erken seçim mesajı: "Yolun sonu görünüyor"

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 93. kez düzenlenen açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ihtimaline yönelik önemli mesajlar verdi.

CHP Lideri Özgür Özel’den erken seçim mesajı: "Yolun sonu görünüyor"
Yayınlanma:

Özel, Türkiye'nin geleceğine dair iddialı açıklamalarda bulunarak, "Ya önümüzdeki yıl ya da bir sonraki yıl, bakan, cumhurbaşkanı yardımcısı ya da cumhurbaşkanı konuşuyorsa bu kişi bizden olacak. Yolun sonu görünüyor." ifadelerini kullandı.

"İZMİR, DEĞİŞİME EN ÇOK İNANAN ŞEHİR"

Konuşmasında İzmir'in CHP'ye verdiği desteği vurgulayan Özel, "14-28 Mayıs seçim sürecinin travmasını en derin şekilde yaşayan şehirlerden biri İzmir’di. Atatürk’ün kurduğu parti olarak yeniden iktidara gelmeyi bekleyen bir motivasyon vardı. Ancak süreç içinde hatalar ve doğrularla ilerledik. İzmir’deki gençler ve ileri yaştakiler arasında karamsarlık hakimken biz 'CHP değişirse, Türkiye değişir' dedik." şeklinde konuştu.

Özel, CHP'deki değişimin önemine dikkat çekerek, "İzmir, CHP’de yaşanacak bir değişimin Türkiye’ye iyi geleceğine inanan ilk şehir oldu. Genç kadrolar ve kadınların siyasette daha aktif olmasını destekleyen İzmir, bu sürecin öncüsü oldu." dedi.

"İKTİDAR YOLUNDA ÜÇ ANAHTAR"

Partisinin değişim sürecini ve iktidara giden yolu "üç anahtar" metaforuyla anlatan Özel, "Yerel seçimlerde kadın ve genç belediye başkan adaylarımızın sayısını artırmamız gerekiyordu. Ancak bazı karamsarlar ve felaket senaryoları üretenler vardı. Biz ise başarının kilidini açmak için üç anahtarın gerekli olduğunu gördük: Gençler, kadınlar ve yeni bir başlangıç." ifadelerini kullandı.

"CHP GELECEĞİN TEMİNATIDIR"

Erken seçim sinyali vererek sözlerini tamamlayan Özel, "Bugün bizi konuşturmuyorlar, ama bir yıl ya da iki yıl sonra bakan ya da cumhurbaşkanı bizden olacak. Artık bıçak kemiğe dayandı. Türkiye’nin birinci partisi olarak, önümüzdeki süreçte ülkemizi kucaklamaya devam edeceğiz. Biz Türkiye’nin kurucu partisi olduğumuz gibi, yarının da güvencesiyiz." diyerek iddiasını yineledi.

Özgür Özel’in konuşması, CHP’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir strateji izleyeceğine dair önemli ipuçları verirken, erken seçim ihtimalini de gündeme getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.