CHP Lideri Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert yanıt: Çok istedi ama hiçbir zaman birinci partinin lideri olamadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Adalar Belediyesi ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarayda oturanların elini sıkmayacağım" çıkışına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelere yönelik yeni hamlesine yanıt verdi.

CHP Lideri Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert yanıt: Çok istedi ama hiçbir zaman birinci partinin lideri olamadı
Yayınlanma:

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili sorulara yanıt veren Özgür Özel, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini neden kişisel olarak üstüme alayım? Üstüme alacak bir şey yok. Türkiye'nin kutuplaşmasından ve el sıkışmamasından birinci parti sorumludur. Kemal Bey, hiçbir zaman birinci partinin lideri olamadı, çok istedi ama olmadı. CHP artık iktidar partisidir." dedi.

ERDOĞAN’A 'BELEDİYE BORÇLARI' YANITI

Özel, Erdoğan’ın CHP'li belediyelere yönelik eleştirilerine de sert bir yanıt verdi. Erdoğan’ın CHP'li belediyelere borçları ödemeleri konusundaki eleştirilerini eleştiren Özel, "Sayın Erdoğan, hangi AKP'li belediye SGK'ya borcunu ödemiş bir söylesin. Millet bu zihniyetten yıldığı için belediyeleri bize verdi." ifadelerini kullandı.

Özel, AK Partili belediyelerin uzun süre borç ödemediğini belirterek, “Ellerinden aldığımız bütün belediyeler, en az 5 yıl boyunca hiç borç ödememiş. Şimdi bu parayı biz ödüyoruz. Erdoğan'ın bu çifte standart yaklaşımı, milletin gözünden kaçmıyor. Belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, CHP belediyelerine karşı şantaj yapmaya çalışıyor. Ancak biz bu oyunlara teslim olmayacağız ve hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

SOKAK HAYVANLARI YASA TEKLİFİNE TEPKİ

AK Parti'nin sokak hayvanlarını öldürmeyi öngören yasa teklifine de değinen Özel, "Bu sorunun çözümü cinayet işlemek değil. CHP'li belediyeler olarak biz cinayet işlemeyeceğiz. Çözüm kısırlaştırma ve bütçe yönetimiyle sağlanır. Hayvanların öldürülmesi toplumda sınıfsal bir sorun yaratır. Sorunu çözmeden, çözüm önerilerini hayata geçirmeden bu yasa teklifine karşı duruyoruz." şeklinde konuştu.

Özel, yaklaşan seçimler ve mevcut yönetimle ilgili eleştirilerde bulunarak, Erdoğan'ın politikalarının demokrasiye zarar verdiğini ve halkın bu durumu yakından takip ettiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.