CHP Manisa’da aday belgesini yetiştiremedi: Saadet Partisi imdada yetişti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Belediye Başkanı olan Zeki Bilgin, CHP’den yeniden aday olarak seçilmişti.

CHP Manisa’da aday belgesini yetiştiremedi: Saadet Partisi imdada yetişti
Yayınlanma:

Dün YSK’ye belgelerin verilmesi için son saat 17 idi. Ancak CHP, belgeleri yetiştiremedi.

Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin belediye başkanı ve meclis üyeleri aday listesinin süresi içinde teslim edilmemesi nedeniyle kabul edilmediğini duyurdu. Belediye başkanı Zeki Bilgin ve meclis üyelerinin aday listesi, 17.00'den önce teslim edilmesi gereken süre içinde, saat 17.08'de teslim edildiği için reddedildi.

Bunun üzerine CHP Manisa il yönetimi, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ile birlikte Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Abdullah Yılmaz'la bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından CHP'nin Saruhanlı'da seçime Saadet Partisi'nin logosu altında gireceği kararı alındı.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yapılan ortak açıklamada, Zeki Bilgin'in Saadet Partisi'nden belediye başkan adaylığı başvurusunu yapacaklarını ve seçime Saadet Partisi logosuyla gireceklerini belirtti.

Zeki Bilgin ise listesinin kurula geç verilmesinin kendi veya partisinin hatası olmadığını savunarak, kurula zamanında gittiklerini ancak yetkilinin bulunmadığını ve kendilerine geç kaldıklarının söylendiğini ifade etti.

Saadet Partisi'nin dün verdiği başkan adayı ve meclis üyesi adayları listesinin değiştirilerek başkan adayının Zeki Bilgin olarak gösterileceği, bu listedeki 21 meclis üyesi adayının CHP'li adaylarla değiştirileceği, 1 meclis üyesi adayının ise değiştirilmeyeceği belirtildi.

Zeki Bilgin'i aday gösteren CHP, 2019 Yerel Seçimlerinde Saruhanlı’da yüzde 56 ile seçimi kazanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.