CHP'li milletvekilleri yerleşkeye zorla girdi

CHP milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi, alternatif mezuniyet etkinliği düzenlemek isteyen akademisyenlere ve öğrencilerine destek vermek için kampüse gitti. Boğaziçi Üniversitesi'nde bir yıldır devam eden akademisyenlerin eylemine destek vermek ve alternatif diploma törenine katılmak isteyen CHP'li milletvekilleri görevliler tarafından engellendi. Bir süre kapıda bekleyen vekiller engellemelere rağmen yerleşkeye girmeyi başardı.

CHP'li milletvekilleri yerleşkeye zorla girdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Aralarında Milli Eğitim'den sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın bulunduğu bir grup CHP li milletvekili, Boğaziçi Üniversitesine girişte engellendi. Üniversitede bir yıldır eylem yapan akademisyenlere destek vermek ve alternatif mezuniyet törenine katılmak için Üniversitenin giriş kapısına gelen CHP'li milletvekilleri, kenetlenmiş özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından engellendi..

Rektör Naci İnci'nin talimatı olduğunu ve içeri giremeyecekleri söylenen vekiller denetim yetkileri olduğunu ve görevlilerin suç işlediğini söyledi.

Cezaevleri hariç her kamu kurumuna izinsiz girme ve denetleme yetkilerinin olduğunu anlatan Suat Özçağdaş, engellemenin hukuksuz olduğunu belirterek "Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik. Biz Türkiye'deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Bu yoldan çekilin; siz milletvekillerine müdahalede bulunacaksanız uyarıyorum sizi. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben." diye konuştu.

CHP'li milletvekilleri güvenlik görevlilerinin engellemelerine rağmen turnikelerden geçerek yerleşkeye girdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.