Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Helal Zirvesi için video mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı için bir video yayınladı. Erdoğan yayınlanan videoda helal sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Helal Zirvesi için video mesaj
Yayınlanma:

9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı, 23 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da helal zirvesi için bir video mesaj yayınladı.

TÜRKİYE BU SEKTÖRDEN DAHA FAZLA PAY ALACAK

Erdoğan yayınladığı mesajda, bu zirvenin gıda güvenliğini sağlayacağını dile getirdi. Helal zirvesi sayesinde yeni ortaklıkların başlayacağını söyleyen Erdoğan, küresel anlamdaki en büyük helal zirvesi ve fuarının yapıldığını belirterek, Türkiye'deki firmaların helal sektöründen daha fazla pay almasına olanak sağlanacağını ifade etti.

Ukrayna'da yaşanan gerilim ve salgın sonrasında gıda güvenliğinin öneminin iyiden iyiye anlaşıldığını vurgulayan Erdoğan, 10 bini yabancı toplam 40 bin misafire ev sahipliği yapan helal zirvesinin İslam ülkelerinin de gıda güvenliğini sağlayacağını dile getirdi.

İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

2010 yılında faaliyete geçen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün de önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatına üye olan ülkelerin enstitüye üye olmaları gerektiğini söyledi. Böylelikle, helal belgelendirmedeki ihtilafları, uyuşmazlıkları, güvensizliklerin ortadan kalkacağını savunan Erdoğan, Türkiye'de açılan Helal Akreditasyon Kurumu ile helal sektörüne gereken önemin gösterildiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.