Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin mitingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen AK Parti Mardin mitinginde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin mitingi
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen AK Parti Mardin mitinginde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"GÜMBÜR GÜMBÜR SEÇİME GİDİYORUZ"

"Biz Mardin'i çok seviyoruz. Mardin Pazar gününe hazır mısınız? Sandıkları patlatıyor muyuz? Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Sevgili Mardinliler, geleceğimizin teminatı sevgili gençler değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dinlerin, dillerin medeniyetlerin beşiği Mardin bugün başka bir güzelsin.

Tarihi sokakları, hanları, asırlık ibadethaneleri ile ne güzelsin Artuklu. Zeytini, zeytinyağı ile ne güzelsin Derik. Altın renkli buğdayları bereketli ovası ile ne güzelsin Kızıltepe... Özel takip edeceğim bakalım Kızıltepe'den nasıl bir ses gelecek. Kadim tarihi, gümüşü, kavunu, konakları ile ne güzelsin Midyat. Beyaz suyu, kaleleri, üzüm suyu kanalı ile ne güzelsin Nusaybin. Ne güzelsin Ömerli. Gençler siz bugün bir başkasınız. Sizin heyecanınızdan şunu anlıyorum Pazar günü Mardin bir başka gümbürdeyecek. Mardin'in güzelliklerini saymaya kelimeler yetmiyor.

ak-parti.jpg

"TERÖRLE BAĞI OLANIN MİLLETİMİZLE BAĞI OLMAZ"

Bize Mardin'den daha güzel kardeş mi olur? Bu kadim coğrafyada tüm farklılıklarımızla inşallah kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Bizim teröre asla müsamahamız yoktur. Terörle bağı olanın milletimizle bağı olmaz. Terörü Cudi'de gömdük mü, Gabar'da gömdük mü, Tendürek'te gömdük mü? Çünkü terör vatandaşlarımın huzurunu kaçıramaz. Ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Yavrularımızı ailesinden geleceğinden koparıp eline silah vererek, katil yapanı da meşrulaştırmaya çalışanı milletim affetmez.

"Bunların Kürtlük, Araplık derdi yok"

Buradan hep beraber seslenelim. Bu HDP ve yandaşlarına biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Anlaştık mı? PKK'dan DEAŞ'a kadar üzerimize salınan terör örgütleriyle neyin amaçlandığını çok iyi biliyoruz. Arap deyince DEAŞ'ı öne sürenler, bizim kardeşliğimizin sırrına eremez. Mardin bunları iyi tanır. Hepsinin ciğerini bilir. Mardin bugüne kadar kendi ülkesine efelenenlere eyvallah etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Birliği dirliği her şeyin üzerinde gören Mardinli kardeşlerimle aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız.

cumhurbaskani-erdogan-mardin.jpg

Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bunların Kürtlük, Araplık derdi yok. Bunlar bütün katliamların arkasındaki projeyi aynen uygulamaya devam ediyor. Mardin geleceğini bu Bay Bay Kemal'e emanet eder mi? Kendisiyle birlikte ülkeyi uçuruma sürüklemekten korkmayan, fitne tüccarına Mardinli kardeşim izin verir mi? Mardin, 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı inşası için Bismillah diyor muyuz? Benim gönlümün efendisi Mardin bu. Bu ülkede 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Mardin'de 21 yılda 97 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik.

Bu kadim topraklar üzerinde hesapları olanlar sinsi hedeflerinden hiç vazgeçmedi. Türkiye'yi ekonomik olarak bitik yerlerden biri yapmak için çok uğraştılar. Sizler bu oyunu gördüğünüz için milletimizin birliğinden yana yaptınız. Birileri ilçelerin sokaklarını çukurlarla bölmek için biz kendimizi siper ettik. Nice terbiyesizliklerle uğraştık.

aa-20230510-31102074-31102065-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

"ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRMEKTE KARARLIYIZ"

Ekonomide yaşanan fiyat dengesizliğini yakından takip ediyorum. Bunların çözümünü öyle Bay Bay Kemal gibi Londra'nın tefecilerinden borç dilenmekle değil. Türkiye'nin tüm meselelerini hal yoluna koyduğumuz gibi enflasyonu da önümüzdeki yıl sonuna kadar tek haneye indirmekte kararlıyız.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.