Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-İspanya İş Forumundan seslendi: ''Yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumunda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-İspanya İş Forumundan seslendi: ''Yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyoruz''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesel cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak, ekonomik iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İspanya ile olan ekonomik ve ticari ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Erdoğan, "Mevcut meydan okumalar karşısında dayanışma ve işbirliğimiz hayati önem taşımaktadır. İspanya ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek arzusundayız." dedi.

''TİCARET HACMİMİZ GEÇEN SENE 19.2 MİLYAR DOLARA ULAŞTI''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İspanya arasındaki ticaret hacminin önemli bir artış gösterdiğini vurgulayarak, "2002 öncesinde 2 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimiz geçen sene 19.2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakaladık. Bu hacmi çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca, İspanya'nın Türkiye'de en çok yatırım yapan 6. ülke olduğunu belirterek, bu durumun işbirliğinin güçlenmesinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Ticaret ve yatırımda rekabet algısından uzaklaşarak yenilikçi ve stratejik ortaklıkların kurulmasının önemine değinen Erdoğan, "Bu yaklaşım, kalıcı ve güçlü işbirliklerinin tesis edilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Farklı sektörlerden gelecek işbirlikleriyle ülkelerimizi daha ileri taşıyabiliriz." şeklinde konuştu.

İSPANYA'NIN FİLİSTİN POLİTİKASI VE TÜRKİYE'NİN TUTUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'nın Filistin meselesindeki ilkeli tutumunu da takdirle karşıladı. "Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarındaki soykırım vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatıyor." diyen Erdoğan, İspanya'nın bu konudaki tutumunun Türkiye'nin gönlünde müstesna bir yer edindiğini ifade etti.

Erdoğan, "Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değildir. İspanya'yı bu ilkeli tutumu ve Filistin halkının yanında duruşu nedeniyle tebrik ediyorum." dedi.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK DURUMU VE İHRACAT RAKAMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik toparlanmasına da değinerek, "Geçen yıl yaşadığımız deprem felaketine rağmen Türkiye ekonomisi 355 milyar dolarlık ihracatla kapatılmıştır." şeklinde bilgi verdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.