Devlet Bahçeli: Soykırımcıların kaçışı, kurtuluşu yoktur!

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Netanyahu için yakalama kararı caniler için çemberin daraldığını göstermesi yanında önemli gelişmedir. Netanyahu giderek yalnızlaşmakta güvendiği dağlara kar yağmakta. Soykırımcıların kaçışı, kurtuluşu yoktur. Gazze Türkiye'nin de meselesidir." dedi.

Devlet Bahçeli: Soykırımcıların kaçışı, kurtuluşu yoktur!
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin, "Gazze'de masumların kanı dökülmektedir. Modern dünyanın gözü önünde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 35 bin sivil kardeşimiz soykırım suçunun kurbanı oldu. Soykırımcıların kaçışı, kurtuluşu yoktur." dedi.

Dünyanın İsrail'e karşı baskısını artırması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Kuruluşlar aralıksız devrede olmalı. Durdurulması gereken terör devleri İsrail'dir. İsrail'de bir yarılma söz konusudur. Savaş karşıtlarının protestoları yoğunluk kazandı." ifadelerini kullandı.

Netanyahu hakkında çıkan tutuklama kararına ilişkin Bahçeli, şöyle konuştu:

"Netanyahu için yakalama kararı caniler için çemberin daraldığını göstermesi yanında önemli gelişmedir. Netanyahu giderek yalnızlaşmakta güvendiği dağlara kar yağmakta. Gazze, Türkiye'nin de meselesidir."

Gazze düşerse milli güvenlik tehditlerinin katlanacağına işaret eden Bahçeli, Siyonizm'in kuklasının bölücü terör örgütü olduğunu belirterek, "Anadolu'ya vaat edilmiş toprak tanımı getirenler kanı bozuk düşman çevreleridir. Kayıtsızlık gösterilirse bunun sonuçları ağır olacaktır. Misakı milli mülkü millettir millet ise Türk'tür. Misakı millinin mühürlenmiş sayfaları açıktır. Milli kültürümüzün yaşatıldığı her yer bizim için vatandır." diye konuştu.

Gazze'de bebeklerin öldüğüne dikkati çeken Bahçeli, "Bebeklerin ölümüne sessiz kalan bir dünya tükenmiş ve sönmüş bir dünyadır." dedi.

Bahçeli, Türkiye'nin öngörü ile hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yarının temellerini bugünden atamazsak Gazze'dekinin aynısına vatanımızda maruz kalmamız muhtemeldir. Bir Filistin devletinin kurulması Orta Doğu'yu ve Türkiye'yi rahatlatacaktır." şeklinde konuştu.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ'NİN ÖLÜMÜ

Bahçeli, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindekilerin helikopter kazasında yaşamını yitirmesine ilişkin, "Tedbir ve güvenlik önemli ihtiyaç." dedi.

"HDP VE DEVAMI KAPATILMALIDIR"

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satırlar;

-HDP ve devamı kapatılmalıdır. AYM'nin elini tutan sanıyorum kalmamıştır.

-Sokakları savaş alanlarına çevirenlere, terör ve bölücülükten bir şey beklemek ahmaklıktır.

-Son 10 yıldır felaket üzerine felaket yaşandı. Anam Kürt, babam Kürt. Terör insanın kanını emer.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.