Emekli hiç bir zaman bu kadar perişan edilmemişti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükûmetin artık ülkeyi yönetemediğini belirterek "Büyük bir feryat var, artık yönetemiyorlar. Biz ülkeyi yönetmeye talibiz" dedi.

Emekli hiç bir zaman bu kadar perişan edilmemişti
Yayınlanma:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim için bulunduğu Van'da iktidarın halka verdiği sözlerin yüzde 10'unu bile yerine getiremediğini söyledi. Babacan 2018'den itibaren enflasyonun düşük açıklanması nedeniyle emekliye verilen zammın da az olduğunu vurgulayarak "emekli hiç bir zaman bu kadar perişan edilmemişti" ifadesini kullandı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Ali Babacan pazar günü herkesi sandığa davet ederek "Asla demokrasiden vazgeçmeyin. Asla benim oyum kıymetsiz demeyin. Her bir oy çok kıymetli ve sandık günü gidip iradenizi mutlaka kullanın. Bizim sadece belediye başkan adaylarımız yok, bakın; ilde, büyükşehirde ve ilçelerde, hem belediye meclisi için hem de il genel meclisi için adaylarımız var. Dolayısıyla biz desteğinizi sadece belediye başkan adayları için istemiyoruz. Biz desteğinizi aynı zamanda belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri için de istiyoruz.” dedi.

“TOPLAMDA SÖZ VERDİKLERİNİN %10’UNU BİLE YAPAMADILAR”
Kahramanmaraş merkezli depreminin üzerinden 14 ay geçtiğini anımsatan Babacan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘312 bin konut inşa edeceğiz’ dediğini belirterek atıp tutmak kolay. TOKİ’nin yıllık konut üretme kapasitesi belli. Yıllık 50 bin civarı konut üretebiliyor. Siz bu 312 bin konutu nasıl yapacaksınız? Hangi teknik kapasiteyle ve hangi parayla yapacaksınız önce onu bir açıklayın bakalım.’ dedik. Nitekim, toplamda söz verdiklerinin %10’unu bile yapamadılar ”diye konuştu

"EMEKLİLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN BU KADAR PERİŞAN OLMAMIŞTI”

Hükümetin emeklileri perişan ettiğini de anlatan Babacan 2018’den bu yana özellikle, her yıl arka arkaya enflasyonu gerçeğinden düşük açıklayarak , emekliye az ücret verildiğini söyledi. Babacan "emeklimiz her geçen yıl yoksullaşıyor. Her geçen ay yoksullaşıyor. 5 senedir sistematik olarak yapılıyor bu. Hiç bir zaman bu kadar perişan olmamışlardı” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.