Erdoğan, Batman mitinginde seçmenlere seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan’ın hedefinde muhalefet vardı.

Erdoğan, Batman mitinginde seçmenlere seslendi
Yayınlanma:

Erdoğan, Batman mitinginde açıklamalar yapıyor. Erdoğan Batman’da da muhalefet partileri hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından bazı bölümler:

''Bay Bay Kemal getirse getirse Kandil'e ve Pensilvanya’ya bahar getirir. Kılıçdaroğlu ancak bebek katillerine, 6-8 Ekim olaylarının faillerine bahar getirir. 15 Temmuz gecesi milletimizin tepesine bomba atan FETÖ’cülere bahar getirir.''

rte-001.jpg

"Şu anda bir Selo var. Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Bay Bay Kemal 'Selo’yu çıkartacağım' diyor. Yanındakiler ne diyor, 'çıkartacağım' diyor. Benim milletim, Erdoğan kardeşine 'yürü arkandayız' dediği müddetçe çıkartamazlar, Cumhur İttifakı iktidar olduğu müddetçe çıkartamazlar."

''Kürt ile Zaza'yı, Arap ile Türk'ü, Alevi ile Sünni'yi kimse bölemez, birbirine düşüremez. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Gerektiğinde ezanımızı, bayrağımızı korumak için yan yana mücadele ettik. Çanakkale'de koyun koyuna yatan bizim atalarımızdır."

kalaba.jpg

''Yıllardır terörle, yoklukla anılan bölgemize hakiki baharı biz getirdik''

''Yıllardır terörle, yoklukla anılan bölgemize hakiki baharı biz getirdik. Bu kazanımlardan artık geriye dönüş olmayacaktır. Her kim terör örgütlerinin tehditleri altında eski Türkiye’yi hortlatmaya çalışırsa karşısında bizi bulacaktır. Rabbim ömür, milletimiz yetki verdikçe artık analar ağlamayacaktır. Bay Bay Kemal Diyarbakır analarını bir kere olsun ziyaret etmedi. Evlerden bir daha ağıtlar yükselmeyecek, çocuklarımızı kimse dağa zorla kaçıramayacak.''

“Batman’da son 21 yılda 51 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu HDP, CHP ne yaptı?”

erdogan.jpg

"Benim Batmanlı kardeşlerim, Batman Havalimanı'nın halini bilir değil mi? Orada tenteler vardı. O tentelerin olduğu yerin altına girerdik, orada uçak beklerdik. Hatırlıyor musunuz? Şimdi pistiyle, terminal binasıyla Türkiye'nin en modern terminal binasına Batman sahip. Kendi sınıfında Türkiye’nin en büyük barajı olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni şehrimize kazandırdık. Orası teröristlerin geçit yeriydi. Ilısu ile birlikte artık teröristler oralardan geçemez oldu. Yaklaşık 300 bin dekar zirai araziye hizmet veren ve yıllık 483 milyon kilovatsaat enerji üretimi olan Batman Barajı'nı hizmete aldık."

Terörün tekrar azmaması, bölgedeki baharın tekrar kışa dönmemesi, yatırımların artarak sürmesi için 14 Mayıs'ın çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu lütfen unutmayın. Siyasi istikrar sadece demokrasinin değil kalkınmanın da teminatıdır. Türkiye güçlenirse benim Kürt kardeşlerim de güçlenir. Batman ne kadar huzurlu olursa, diğer 80 vilayetimiz de huzur bulur. Sizlerden 14 Mayıs'ta iradenize ve geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum. Sandığa gidecek ve son 21 yıldır olduğu gibi tercihimizi yine ehil, dürüst ve samimi kadrolardan yana kullanacağız. Kılıçdaroğlu ve ortaklarının yalanlarına asla prim vermeyeceğiz. Sırf iktidara gelebilmek için FETÖ'cülere, Kandil'deki terör baronlarına, Batılı emperyalist güçlere selam çakanlara meydanı terk etmeyeceğiz. Soğukkanlı olacağız, sabır ve metanetle hareket edeceğiz. Kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine asla kapılmayacağız. Hepsinden önemlisi çok çalışacağız. Önümüzdeki 3 günü çok iyi değerlendireceğiz. Bu işi kadınlar bitirecek, kadınlar. Her zaman ne diyorum. Kale içerden fethedilir. Kalenin içerisinde kimler var, hanımlar var. İşi siz bitireceksiniz. Koalisyon masasının gerçek yüzünü eşe, dosta, akrabaya tek tek anlatacağız. Böylece 14 Mayıs'ı demokrasimiz için yeni bir bayrama dönüştüreceğiz. Ben Batman'a güveniyorum. Batman'dan güzel ve müjdeli haberler bekliyorum."

Erdoğan, Batman'dan ayrılırken, "Biz Batman’ı çok seviyoruz. Pazar akşamı balkonlardan haykırıyor muyuz? Buna hazır mıyız? Şimdi Nasıroğlu kardeşlerimizin yaptıkları külliyeye uğrayacağız. Ardından Mardin'e geçeceğim. Nasıroğlu ailesine de bu eserleri sebebiyle şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.