Erdoğan, Edirne'de vatandaşlara sesleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne’deki mitinginde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan taşlı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, Edirne'de vatandaşlara sesleniyor
Yayınlanma:

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun dün Erzurum mitingi sırasında kalabalık bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin konuştu.

Erdoğan saldırı ile ilgili, "Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkartıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar" dedi.

Muhalefete yüklenmeye devam eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Bilhassa, teknolojik imkanların böylesine geliştiği dönemde artık bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkartıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar."

akp-001.jpg

İşte Erdoğan’ın konuşmasından bölümler:

"Bugün karşımda bambaşka bir ihtişam var. Geleceğimizin teminatı sevgili gençler sizleri muhabbetle selamlıyorum. Serhat şehrimiz Edirne'yi hasretle selamlıyorum. Bir ömür seni sevmeye az gelir Edirne. Tarih boyunca şanlı akıncılar çıkartan Edirne'nin desteği olduktan sonra biz yedi düvele meydan okuruz. Medeniyetimizin eserlerinin yeşerdiği Edirne'de şairleriyle, alimleriyle dünyaya medeniyet dersi veren Edirne'yle ruhumuzu destekledik.

‘’Kimine bakanlık sözünü vermişler, kimine cezaevlerini boşaltma sözü vermişler. Neymiş İmralı'nın kapısını kıracaklarmış, Öcalan'ı dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan Cumhurbaşkanlığına devam ettiği sürece biz hukuku, adaleti size teslim etmeyiz. Ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler. Neymiş 300 milyar dolar getirecekmiş.’’

‘’Dünkü İstanbul mitingini gördünüz. Dün 1 milyon 700 bin kişi Atatürk Havalimanı'ndaydı. Bu kadar insanı bayrak, ezan ve vatan sevgisinden başka ne getirebilir? Az önce Kırklareli'ndeydik. Kırklareli'nde 20 bin kişi vardı. Şu anda Edirne'de karşımda 25 bin kişi var. Vaat diye anlattıklarının yarısı yapılmış yarısı da saçma sapan işler olan birine bu ülke bırakılır mı?’’

erdogan-001.jpg

Erdoğan, FETÖ’cüler CHP için çalışıyor iddiasında bulunarak şunları söyledi:

''CHP miting yapıyor meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanları ne diyor: 'Dişe diş kana kan' diye slogan atıyor, destek açıklaması yapıyor. Edirne'de yatan 51 vatandaşımızın kanı olan Selo Kılıçdaroğlu'na destek mesajları yağdırıyor. Yurt dışına kaçan FETÖ'cüler CHP'nin reklam ajansı gibi çalışıyor. Avrupa'sından Amerika'sına her gün destek yağıyor. Bölücülere dönüp 'siz kim oluyorsunuz da oy istiyorsunuz' diyen oldu mu? Yabancı medyaya dönüp 'bizim seçimimizden size ne' diyeni gördünüz mü? FETÖ'cülere 'kesin sesinizi' diyen oldu mu?''

''AK Parti'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakı'na LGBT girebilir mi?''

''AK Parti'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakı'na LGBT girebilir mi? Çünkü bizde aile kurumu kutsal. Aile kurumumuza bu lekeyi sürdürmeyiz. 15 Temmuz gecesi benden 1,5 saat önce Kemal tankların arasından kaçırılarak belediye başkanını evine gitti. On binlerce İstanbullu orada beklerken "ben bilmiyordum" diyor, sen o kadar İstanbulluyu nasıl görmedin. Adamın hayatı yalan. Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahvesini yudumladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Sizlerden 14 Mayıs'ta sandıklara iyi sahip çıkmanızı istiyorum. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz. İnşallah 14 Mayıs'ta yola devam edeceğiz.

ekle.jpg

Önümüze çıkartılan nice engellere, tuzaklara rağmen yürüttük. Milli iradenin bileğini bükmeyin ve ekonomik tuzakları ortaya koydular. Salgından savaşa kadar küresel krizle de buluştuk. Dimdik ayakta durmayı başardık. Türkiye'nin asırlık sorunlarını nasıl biz çözüme kavuşturduysak bu sorunların üstesinden de yine biz geleceğiz. Biz yaptığımız yollarla, tünellerle, havalimanlarıyla bu özlemleri giderdik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'nin Rumeli'den dönüş acılarını hiçbir zaman aklından çıkarmadığını, Rumeli'ye asla elveda demediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bunun için Edirne, ülkesinin bütünlüğüne, milletinin birliğine, bayrağında ve ezanında sembolleştirdiği istiklaline göz dikenleri asla affetmez. Görüyorsunuz değil mi? CHP miting yapıyor, meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanları ne diyor? 'Dişe diş, kana kan' diye slogan atıyor. Bölücü terör örgütünün her gün yeni bir elebaşı çıkıp bay bay Kemal'e destek açıklaması yapıyor. Edirne'de yatan ve elinde 51 vatandaşımızın kanı olan Selo cezaevinden destek mesajları yağdırıyor. Devamlı malum ziyarete geliyorlar. Yurt dışına kaçan FETÖ'cüler CHP'nin reklam ajansı gibi çalışıyor. Her gün bir yabancı dergide, gazetede, bizim aleyhimize bay bay Kemal'in lehine kapaklar yapılıyor manşetler atılıyor. Avrupa'sından Amerika'sına her yerden koalisyon masasına destek yağıyor. Bütün bunlara CHP yönetiminden, koalisyonun diğer ortaklarından herhangi bir itiraz geldiğini duydunuz mu? Bölücülere dönüp 'Siz kim oluyorsunuz da bize oy istiyorsunuz.' diyeni gördünüz mü? FETÖ'cülere dönüp 'Siz ülkenize ihanet ettiniz, kesin sesinizi.' diyeni gördünüz mü? Yabancı medyaya dönüp 'Bizim seçimimizden size ne' diyeni gördünüz mü? Tam tersine hepsiyle de kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıkların utancıyla sürekli eveleyip geveliyorlar."

teyze.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.