"Fethullah Gülen'i Amerika'dan asla istemediler"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Fethullah Gülen’in ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Fethullah Gülen'i Amerika'dan asla istemediler"
Yayınlanma:

Emir, iktidara yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bizim açımızdan Fethullah Gülen çok uzunca bir süredir haindir" dedi.

Emir, Gülen’in ülkeye ve devletin kurumlarına zarar verdiğini, orduyu, yargıyı ve diğer devlet kurumlarını ele geçirdiğini belirtti. "Devleti çürütmüş ve nihayetinde bir darbe girişimine kalkışmış bir haindir" ifadesini kullanan Emir, Gülen’in arkasından rahmet dilemeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, Gülen ile bağlantılı olan ve ona destek verenlerin, onun ölümünden sonra dua edeceklerini düşündüğünü aktardı.

Emir, Amerika’nın Gülen’i istiyormuş gibi yaptığını ancak asla istemediğini belirterek, "Gerçek delilleri Fethullah Gülen ile darbe girişimi arasındaki delilleri Amerika'nın önüne koyamadılar" dedi. Bu durumun nedenini ise, delilleri sunduklarında sorulacak sorulardan çekinmeleri olarak açıkladı.

Emir, 15 Temmuz darbe girişiminin önemli isimlerinden Adil Öksüz ve Kemal Batman’ın teknik takibe alındığını hatırlatarak, bu kişilerin sürekli Gülen ile görüştüğünü ifade etti. "Bu teknik takip Amerika'nın önüne koymadılar. Niye? Çünkü o zaman kendileri bu darbeyi gördüklerini, bildiklerini itiraf etmiş olacaklar" dedi.

Son olarak, Gülen’in Türkiye’ye gelmesinin siyasi ayağın ortaya çıkmasına neden olacağını savunan Emir, "Bu nedenle sakladılar. Fetullah Gülen Türkiye'ye gelmesin diye de her türlü cambazlığı yaptılar" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.